Consell Nacional del PSC

Illa es compromet a desplegar un Govern que atengui les prioritats del país

  • El candidat socialista insisteix que el PSC ha de presidir la Generalitat i el Parlament de Catalunya

  • Defensa que no té sentit reeditar una fórmula de govern que ja ha fracassat

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, no ha abandonat el missatge de formar govern a Catalunya transmès després de la nit electoral del 14 de febrer i davant el Consell Nacional del PSC, reunit aquest dissabte a Barcelona, ha insistit en aquesta idea abans que comenci la nova legislatura. «Quan abans tinguem un govern capaç de desplegar les prioritat del país millor per a Catalunya. Aquest és un govern que em comprometo a encapçalar», ha afirmat el candidat davant els membres del Consell.

L’exministre de Sanitat ha dit que el PSC està treballant per aconseguir el recolzament de la cambra per a la presidència del Parlament, per a la qual el partit proposa Eva Granados, segona en la llista electoral, i també la seva a la presidència de la Generalitat. Illa ha exposat aquest pla malgrat que les matemàtiques estan a favor d’una coalició independentista en el Govern, per a la qual cosa el candidat d’ERC, Pere Aragonès, compta amb més oportunitats en la negociació que la segona força política del 14-F manté amb la CUP i JuntsXCat per reeditar un executiu nacionalista.

En aquest sentit, Illa ha plantejat: «Veiem que d’altres s’esforcen a repetir fins i tot fórmules de govern fracassades. Només van contra algú (contra el PSC, contra els Mossos d’Esquadra, contra el poder judicial, contra Espanya), sempre contra algú, mai a favor dels catalans», ha assenyalat, abans d’insistir en l’escàs compromís de l’actual Executiu «amb els treballadors de Seat, treballadors i treballadores de Catalunya que volen una garantia per a la seva ocupació, de les empreses que es volen renovar, dels sectors econòmics que ho estan passant malament...». Com al llarg de la campanya, el candidat socialista ha insistit en la divisió dins i fora de Catalunya provocada per l’actual Govern, que «mai ha estat a favor del retrobament dels catalans que ens volem retrobar amb la resta d’espanyols i volem ser respectats en el conjunt d’Europa»

Un futur de diàleg

Així mateix, ha exposat que el futur exigeix el diàleg, dins i fora, per la lluita contra el virus, per la cohesió social, pel progrés, pels serveis públic robustos, equilibri territorial i el combat contra el canvi climàtic. «No exigeix la divisió entre catalans i la separació de la resta d’Espanya. El diàleg és el mètode perquè Catalunya avanci. Aquesta ha de ser la legislatura del retrobament»-

Notícies relacionades

D’altra banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha destacat el lideratge d’Illa durant la campanya electoral que ha portat el PSC a registrar els millors resultats en les urnes dels últims temps. «Ens ha portat a la victòria en unes eleccions que alguns no volien ni fer. El que els feia por era el nostre candidat», ha dit. «Les victòries tenen pare i mare. En el nostre cas és el Salvador. Els catalans ha decidit que sigui el líder del socialisme i del progrés».

En aquest sentit, Iceta ha insistit en el seu pas a un costat dins d’aquest procés. «És moment de dir que aquí no hi haurà bicefàlia, que l’únic que produeix són maldecaps. En el PSC només hi ha un líder. El Salvador és la persona que va davant, perquè així ho han ratificat una majoria de catalans», ha afirmat