Obertura d’expedient disciplinari

Dimiteix un càrrec del PSOE de Lleó que va demanar «guillotina» per als Borbons

Alejandro Campillo, que en principi continuarà com a regidor, assegura que «per res» està «a favor de la pena de mort per a ningú» i considera «injustificat l’enrenou que s’ha muntat»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari d’Estratègies contra la Despoblació del PSOE de Lleó, Alejandro Campillo, també regidor a l’Ajuntament de Congosto, ha dimitit del seu càrrec a l’executiva provincial després de la polèmica suscitada pel comentari que va publicar a un diari digital sobre la vacunació de les infantes: «Els Borbons surten cars, guillotina i república».

La dimissió de Campillo, que en principi continuarà com a regidor, es produeix després que la direcció provincial del seu partit qualifiqués d’«intolerable» el seu comentari i anunciés que ha iniciat els tràmits per a l’obertura d’un expedient disciplinari i la seva suspensió cautelar de militància.

Campillo ha explicat a Efe que la referència a la guillotina «és una simple metàfora d’un moment determinat».

Al respecte, recorda que al 200è aniversari de la Revolució Francesa «a l’òpera de París es va fer una oda a la guillotina», sense que pugui considerar-se que fos una crida a la pena de mort.

Assegura que «per res» està «a favor de la pena de mort per a ningú» i considera «injustificat l’enrenou que s’ha muntat».

Campillo considera que la part polèmica «de l’extrema dreta» que «viu d’agitar notícies que no tenen transcendència».

Responsable dels seus actes

Notícies relacionades

Des de la direcció del PSOE a la província de Lleó s’ha destacat que els càrrecs públics han de ser responsables en els seus actes i també en les seves manifestacions davant l’opinió pública.

Malgrat la seva dimissió, Campillo ha censurat el procedir del seu partit i afirma que no entén que tenir una postura contrària a la monarquia sigui un impediment per exercir càrrecs al PSOE.