Compromís de la Cambra catalana

Vox es nega a firmar contra l’assetjament sexual i la discriminació al Parlament

  • El partit d’extrema dreta rebutja «participar en la formació especialitzada que imparteixi la Cambra sobre igualtat de gènere i sobre prevenció de l’assetjament»

Vox es nega a firmar contra l’assetjament sexual i la discriminació al Parlament
1
Es llegeix en minuts

El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha anunciat aquest dimecres que cap dels onze diputats electes de la seva formació firmarà la declaració del Parlament de «tolerància zero» davant la discriminació i l’assetjament sexual.

La declaració forma part del pla d’igualtat de gènere aprovat per la cambra catalana amb el recolzament de tots els grups la passada legislatura a fi de promoure la igualtat «efectiva» d’homes i dones i la no-discriminació del col·lectiu LGBTI.

«Em comprometo a vetllar per un entorn laboral lliure de sexisme, LGBTI-fòbia, assetjament psicològic o assetjament sexual», apunta la declaració d’igualtat del Parlament, que també emplaça els diputats a «cooperar diligentment» davant possibles denúncies.

Al subscriure la declaració, els diputats també es comprometen a «participar en la formació especialitzada que imparteixi la cambra sobre igualtat de gènere i sobre prevenció de l’assetjament».

«No acceptem ni una lliçó»

Des del seu compte a Twitter, Garriga ha anticipat quin serà el seu posicionament: «Evidentment, cap dels 11 diputats de Vox firmarem la declaració. No acceptem ni una lliçó dels qui agredeixen diàriament els nostres policies, molts d’ells dones. No perdrem temps en el fet que ens parlin de respecte a les nostres mares, filles, dones o companyes».

«El nostre compromís és amb la igualtat dels espanyols. De tots. Independentment de la seva raça, sexe, religió o condició. Per exemple, si parlen castellà o català a casa seva», ha afegit Garriga, que critica el pla d’igualtat de gènere del Parlament perquè «imposa quotes, victimitza les diputades» i «crea el seu xiringuito corresponent».

D’altra banda, en un comunicat, Garriga ha reclamat la «dimissió immediata» del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, per haver «permès aquesta onada de violència», en al·lusió als disturbis arran de l’empresonament del raper Pablo Hasél.

Notícies relacionades

Segons Garriga, «el moviment antifeixista ha de ser declarat organització terrorista» i els «partits polítics que recolzin la violència hauran de sotmetre’s a l’actual llei de partits».

En relació amb el recent aniversari del 23 F, Garriga ha assegurat que Vox «sempre recolzarà el Rei, que, «a més de parar el cop d’Estat d’aquell dia, també va ser el responsable de donar veu i carinyo als catalans i espanyols quan el separatisme va fer un altre cop d’Estat a Catalunya el 2017».