COMPAREIXENÇA DESPRÉS DEL CONSELL EXECUTIU

El Govern carrega contra la «venjança» i la «repressió» de l’Estat

  • Budó creu que l’Estat llança un «avís a navegants» amb les decisions sobre els presos i la Mesa del Parlament

  • Budó deixa en l’aire la participació del Govern en la visita del Rei i el president del Govern central a la Seat

El Govern carrega contra la «venjança» i la «repressió» de l’Estat
1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

En el context de les negociacions entre ERC i JxCat per traçar un full de ruta independentista i un eventual diàleg amb l’Estat, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, de JxCat, s’ha referit en termes molt contundents a la querella de la fiscalia contra el president i diversos membres de la Mesa del Parlament per tramitar votacions sobre l’autodeterminació i la monarquia i a la decisió de recórrer contra el tercer grau dels presos del procés. Budó ha definit aquestes actuacions com un «avís a navegants» a l’inici de la legislatura.

La consellera de Presidència ha afirmat que «el govern de l’Estat, el mateix que reclama el diàleg o ens parla de girar full, aquest mateix està exercint la repressió, recordem la frase de ‘de qui depèn la fiscalia? doncs això’. Aquesta és la realitat». La portaveu ha afirmat que el recurs contra la semillibertat dels presos «és una mostra més de la venjança per part de l’Estat».

En relació amb la visita del rei Felip VI i el president del Govern central, Pedro Sánchez, divendres a la fàbrica de Seat, Budó ha deixat en l’aire la participació o no de representants del Govern en aquest acte.

Per una investigació ràpida al FC Barcelona

Notícies relacionades

Preguntada sobre els efectes de l’operació judicial contra l’expresident i dirigents del FC Barcelona en la imatge de Catalunya, Budó ha afirmat que «el Futbol Club Barcelona és un club universal i segur que es podrà refer d’aquesta imatge. Com a Govern no entraria en més anàlisis». «Espero que la investigació vagi de pressa i es puguin reparar els danys. Aquesta entitat té un pes específic, però el país va més enllà de la imatge d’una entitat esportiva», ha afegit.

Covid i restriccions: «Paciència»

En relació amb les possibles mesures menys restrictives respecte a l’evolució de la Covid-19, Budó ha demanat «paciència». «Tots tenim ganes de recuperar aquestes activitats amb normalitat, però no estem encara en la situació de poder recuperar-les, hem de tenir una mica de paciència, estem en procés de vacunació, que ens permetrà avançar ràpidament i adquirir immunitat de grup, a la tardor hi haurà un percentatge significatiu de persones vacunades», ha afegit. «Millor anar a poc a poc però pas a pas que no anar endavant i enrere, perquè generaria més problemes.