La 13a legislatura catalana

L’alineació ultra: ¿qui són els 11 diputats de Vox en el Parlament?

  • En el grup parlamentari hi ha exmilitants del PP i de PxC, a més de processats per delictes d’odi contra els immigrants

L’alineació ultra: ¿qui són els 11 diputats de Vox en el Parlament?
2
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’extrema dreta de Vox prepara el seu debut en el Parlament de Catalunya amb una alineació d’11 diputats absolutament desconeguts, però que en alguns casos han protagonitzat sonades polèmiques. En aquest onze inicial ultra hi ha exmilitants del PP i de l’extint partit xenòfob Plataforma per Catalunya. A més, dos dels membres del grup parlamentari tenen judicis pendents per delictes d’odi contra la immigració.

Notícies relacionades

Vox va obtenir 217.883 vots en les eleccions del 14 de febrer, un 7,69%, sent la primera força d’ultradreta que aconsegueix accedir a la Cambra autonòmica. El precedent més rellevant va ser, precisament, Plataforma per Catalunya, que en els comicis del 2010 va reunir 75.134 sufragis, el 2,40%.

Aquests són els 11 representants de Vox en el Parlament.

Ignacio Garriga

34 anys. Llicenciat en Odontologia. Exmilitant del PP, es va afiliar a Vox el 2014 i ha sigut alcaldable a Sant Cugat del Vallès i diputat en el Congrés. Van ser polèmics els seus tuits rememorant el cop d’Estat del 18 de juliol de 1936.

Antonio Gallego

45 anys. Economista. Va militar en el PP fins al 2019, com a diputat en el Congrés i el Parlament i número dos del PPC. És l’autor de l’eslògan ‘Menys immigració il·legal i més aparcaments’ i de declaracions xenòfobes.

Juan Garriga

47 anys. Administrador de patrimonis i gestor d’herències. Prové del partit xenòfob Plataforma per Catalunya. Espera judici per una campanya que utilitzava noms d’immigrants en xecs de 4.000 euros per denunciar els ajuts que reben.

María García Fuster

47 anys. Metge anestesiòloga. Forma part de l’equip de trasplantament renal de l’Hospital de Bellvitge. Rebutja anomenar-se ‘metgessa’ perquè «el mal anomenat ‘llenguatge inclusiu’ és més un llenguatge secessionista, com els temps que corren».

Mónica Lora

32 anys. Secretària i tresorera de Vox Barcelona. Exmilitant de Plataforma per Catalunya, va ser regidora a Mataró vuit anys. Igual que Juan Garriga, espera judici per un delicte de discriminació i incitació a l’odi contra els immigrants.

Andrés Bello

59 anys. Llicenciat en Dret i màster en Direcció Pública. Funcionari en excedència, treballa en una empresa multinacional espanyola. És vocal de Vox Barcelona i en les últimes eleccions municipals es va presentar a la llista del partit a Castelldefels.

Manuel Acosta

51 anys. Professor, llicenciat en Geografia i Història i doctor en Filologia. Coordinador de Vox a Sentmenat. Va formar part d’Endavant Catalunya (plataforma que agrupava partits ultres com Democràcia Nacional) i de Via Democràtica (escissió de Plataforma per Catalunya).

Alberto Tarradas

24 anys. Tècnic Superior en Comerç Internacional. Líder de Vox a Girona i diputat més jove. Es va encarar amb el raper Valtònyc a Brussel·les i ha dit: «El feminisme fa les dones arrogants, maleducades, desconsiderades i agressives, i les fa lletges».

Isabel Lázaro

Diplomada en Relacions Laborals. Líder de Vox a Tarragona. El 2015 es va presentar a les municipals amb el PP. És assessora de Vox en la Diputació de Saragossa, la seva ciutat natal, càrrec pel qual cobra 30.000 euros malgrat residir a Tarragona.

Sergio Macián

46 anys. Advocat del Cos Nacional Superior de Lletrats de Justícia. Actualment està destinat a un jutjat de Tarragona. Va ser candidat de Vox al Senat el novembre del 2019.

Antonio Ramón López

47 anys. Empresari immobiliari. Va ser regidor d’Urbanisme i segon tinent alcalde de l’Ajuntament de Benavent de Segrià amb el PSC, entre el 2011 i el 2014.