Atac a la seu d’El Periódico de Catalunya

  • Els manifestants que protesten per la detenció de Pablo Hasél colpegen violentament i trenquen els vidres de la porta d’accés de la redacció d’aquest diari durant la tercera nit consecutiva de disturbis

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els manifestants que per tercer dia consecutiu han sortit al carrer per protestar per la detenció del raper Pablo Hasél han iniciat la protesta a les 19 hores a la plaça de Tetuan de Barcelona, a pocs metres de la redacció d’El Periódico, situada al carrer de Consell de Cent, número 425-427.

Després de pujar pel passeig de Sant Joan i el carrer Bailèn, els manifestants han passat per davant la porta de la redacció d’El Periódico, situada entre el passeig de Sant Joan i el carrer Bailèn, cap a les 20.30 hores. A l’arribar a la seu del diari, alguns manifestants han colpejat violentament els vidres i han fet pintades a la porta, mentre cridaven «premsa espanyola, manipuladora» i altres consignes. A l’interior hi havia una trentena de persones.

Els manifestants han seguit el seu camí, enfilant per Bailèn fins als carrers d’Aragó i València, on han començat a cremar contenidors i llançar pedres i altres objectes contra els Mossos.

Les mostres de solidaritat i recolzament no s’han fet esperar i nombroses associacions de periodistes i professionals de la comunicació s’han volgut solidaritzar amb la redacció d’El Periódico. Una de les primeres ha sigut el Grup de Periodistes Pi i Margall, que s’ha solidaritzat amb la redacció d’El Periódico.

També el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha volgut «solidaritzar» amb «les treballadores i treballadors» del diari: «Defensar la llibertat d’expressió i alhora atacar la seu d’un mitjà de comunicació és incompatible».

El portaveu del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Óscar Ramírez Lara, també s’ha afegit a la condemna. «Tot el nostre recolzament als treballadors [d’El Periódico]. Esperem que els autors siguin identificats i detinguts», ha escrit al seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

El Col.legi de Periodistes de Catalunya ha publicat a Twitter un contundent «PROU!» («¡Ja n’hi ha prou!») per expressar el cansament de la premsa i reiterar que «els i les periodistes només treballem per garantir el dret a la informació».

El candidat de Ciutadans a la Generalitat de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha sigut un altre dels polítics que ha volgut expressar la seva «més rotunda condemna per aquest atac covard que ha patit El Periódico»: