ELECCIONS CATALANES 14-F

Budó: «Els resultats electorals validen l’acció del Govern»

  • La portaveu es felicita pel suport a les forces independentistes i eludeix parlar de pactes

  • El Govern es persona en el cas judicial en defensa de la llei que regula els lloguers

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, s’ha felicitat del resultat dels partits independentistes en les eleccions del 14-F. «L’opció política que aposta per la solució política del conflicte entre Catalunya i l’Estat ha sortit reforçada, també els partits aposten per l’amnistia i per l’autodeterminació han obtingut més del 50% de vots». «Amb aquest resultat, Madrid i Brussel·les han de saber que el conflicte no està resolt, i que la negociació passa per l’autodeterminació i l’amnistia», ha afegit.

Hasél

Sobre la detenció del cantant Pablo Hasél a Lleida després de la seva condemna, la portaveu ha definit la situació del raper com «una mostra més de la involució dels drets a Espanya que venim denunciant i patint i que porta fins a tancar a la presó un raper o tenir en l’exili un raper per les lletres de les seves cançons».

Tarifes a les residències geriàtriques

Tarifes a les residències geriàtriquesD’altra banda, el Govern ha destinat 50 milions d’euros a millorar les tarifes que paga a les residències geriàtriques, per la qual cosa per una plaça passaran de rebre 1.869 euros a 1944, també hi haurà un increment del 5% als centres de dia. Budó ha afirmat que «el compromís és poder anar avançant en la millora».

Decret d’admissió d’alumnes

Notícies relacionades

D’altra banda, i en virtut del pacte contra la segregació escolar, el Govern ha aprovat avui el nou decret d’admissió d’alumnes amb què vol fomentar l’equitat en l’escolarització. Segons Budó, la normativa «garanteix l’accés en condicions d’igualtat» i és «una de les mesures més importants en la política educativa de la legislatura», definint l’escolarització equilibrada com la que «reflecteix l’heterogeneïtat social a la seva àrea, incloent mesures específiques per garantir aquesta escolarització equilibrada, l’equitat i la cohesió social».

Lloguers

D’altra banda, el Govern ha decidit personar-se en la causa judicial oberta pel PP al presentar recurs al Tribunal Constitucional contra la llei que regula un preu màxim dels lloguers a Catalunya. «Entenem que les competències estan en l’àmbit del Codi Civil [català], ens hem de mantenir en la defensa d’aquesta llei d’arrendaments».