Eleccions catalanes

Álvarez de Toledo acusa Casado: «La responsabilitat és del líder del partit»

«Ha quedat acreditada la incapacitat per reconstruir el constitucionalisme», es queixa

1
Es llegeix en minuts

L’exportaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha carregat amb duresa contra Pablo Casado després de la patacada del partit en les eleccions catalanes del passat 14-F. Mitjançant una entrevista a ‘El Mundo’, Álvarez de Toledo ha qualificat d’«erràtica» l’estratègia de Casado, ja que entén que s’han deixat «els votants desorientats, orfes i sense prou raó» per votar el PP.

Álvarez de Toledo no culpa Alejandro Fernández, sinó Casado. «Segons la meva opinió no ha fallat el candidat, ha fallat l’estratègia erràtica, profundament equivocada, de la direcció nacional, que ha deixat orfes molts votants desorientats, orfes i sense prou raó per votar-nos». A més, critica el PP de Casado, i afirma que no entén per què «han volgut ressuscitar el catalanisme en lloc de reforçar el constitucionalisme. ¿Per què ho han fet? Per a mi és un misteri polític i psicològic».

Notícies relacionades

Per Álvarez de Toledo, «ha quedat acreditada la incapacitat de Pablo Casado per reconstruir el constitucionalisme, que és el principal desafiament espanyol». «Casado s’ha deixat esquinçalls de credibilitat com a líder del constitucionalisme. El lideratge és de Pablo Casado i seva ha sigut la presència constant en la campanya», remarca, per concloure amb duresa: «La responsabilitat de tot això no és de Bárcenas, no és de Rajoy, no és de l’Alejandro, no és de l’abstenció. Fins i tot, segons la meva opinió ni tan sols és de Teodoro García Egea, amb una gestió del partit que deixa moltíssim a desitjar. «La responsabilitat és del líder del partit»

El portaveu nacional del PP, José Luis Martínez-Almeida, ha rebutjat aquestes paraules de l’exportaveu. Tot i que ha admès que el resultat obtingut a Catalunya és «molt dolent» i que per això «correspon analitzar en l’àmbit intern quines en són les causes i corregir si és necessari el rumb per obtenir confiança dels catalans».