El gallec en vol saber les causes

Feijóo crida a «examinar» el daltabaix del PP a Catalunya però relativitza la responsabilitat de Casado

Feijóo crida a «examinar» el daltabaix del PP a Catalunya però relativitza la responsabilitat de Casado
1
Es llegeix en minuts

Aquest dilluns el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que el PP ha «d’examinar les causes» del resultat de les eleccions catalanes, però, preguntat expressament pel lideratge de Pablo Casado, ha incidit que cada cita electoral té característiques pròpies i no «extrapolables», per la qual cosa les responsabilitats s’han de «mesurar».

«El president Casado és tan responsable del resultat català com ho va ser Pedro Sánchez del daltabaix del PSOE en les gallegues», ha comparat, abans d’insistir que les cites electorals tenen conjuntures diferents. Això sí, ha posat el focus en Catalunya i, després d’enviar una abraçada al candidat popular, Alejandro Fernández, ha assegurat que el PP ha de «fer una reflexió» i «ser capaç de transmetre a la societat catalana» que la seva presència és «útil».

Més enllà, ha apuntat que el reforç de l’independentisme és «una mala notícia» per a Espanya, i s’ha preguntat «quin paper» jugarà el PSOE i com afectarà en la «governabilitat» d’Espanya la situació en què quedi el govern català en qüestions com la negociació dels pressupostos o del finançament autonòmic.

Notícies relacionades

Per això, en una roda de premsa, Feijóo ha advertit que el PSOE té «la responsabilitat» de liderar el constitucionalisme a Catalunya i «combatre amb fermesa» l’independentisme. A més, preguntat per si el mal resultat del PP debilita el lideratge de Pablo Casado, ha apel·lat a «no extrapolar» circumstàncies, ja que cada cita electoral té les seves pròpies característiques.

En tot cas, ha admès que el PP ha d’«examinar les causes» del mal resultat i s’ha mostrat convençut que ho farà en el comitè executiu que es reunirà aquest dimarts –en el qual ell participarà per via telemàtica.