Puigdemont compara els comuns amb la xenofòbia i afirma que Colau governa «injustament»

  • L’expresident compara l’alcaldessa amb Valls per la retirada de cartells de JxCat a Barcelona

  • Turull clama contra els sobiranistes demanen tocar «amb els peus a terra»

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

A mesura que passen els dies de la campanya, JxCat eleva el to contra tots els seus rivals, no només contra els partits estatals sinó també contra ERC i els comuns. Aquest dissabte a un míting a Igualada, l’expresident Carles Puigdemont –en la seva intervenció telemàtica– ha comparat els comuns amb la xenofòbia per l’acció de retirada de cartells de JxCat a Barcelona, una acció que Colau ha argumentat hores abans: «des de l’inici de la campanya, els serveis de neteja han retirat cartells de diferents formacions polítiques que estaven col·locats en espais no permesos per l’ordenança municipal».

Puigdemont ha afegit que Colau va guanyar de manera «injusta» l’alcaldia. «Fa poques hores a la ciutat de Barcelona es veu que als ‘comuns’ se’ls ha enganxat la deriva del seu soci, aquest xenòfob nacionalista que els va ajudar a guanyar injustament l’alcaldia, sense mèrit. Que els ha enganxat l’obsessió d’‘operació neteja’ i han decidit que entre els cartells que s’han de treure hi ha els nostres, els de JxCat,» ha asseverat.

Rull, contra la «resignació»

Notícies relacionades

Per part seva, l’exconseller Josep Rull, actualment en tercer grau penitenciari, ha carregat contra el representant de política exterior de la UE, Josep Borrell, per la seva polèmica amb el responsable d’exteriors rus, a qui li va demanar l’alliberament del líder opositor rus. El ministre va respondre al·ludint als «presos polítics» catalans. «Quan no tens la rebotiga neta, quan vens de fer de ministre d’Exteriors del regne d’Espanya tens nul·la legitimitat a l’hora de parlar de vulneració de drets polítics, perquè hi ha presos polítics», ha afirmat. Rull també ha criticat l’actual titular d’Exteriors per negar l’existència de presos polítics. »Jordi Cuixart no és un polític, és president d’una de les entitats culturals més importants d’Europa, no és un polític pres, és un pres polític». Rull ha afegit que «l’alternativa al referèndum acordat no és la resignació, és l’1-O, el 27 d’octubre».

Dards al sobiranisme

El també exconseller Jordi Turull, també en tercer grau en el marc de la sentència del procés, ha carregat també contra l’Estat i ha reivindicat una campanya d’accions però sobretot d’«actituds». «Hi ha gent que ens convida a la resignació, a esperar temps millors, no caurem en això. Hauríem deixat de ser» , ha afegit. I en una referència implícita a altres espais sobiranistes, ha afirmat: «Ens preocupa que els que no són del 155 acabin acomplexats i al marc mental del 155». «Em sap greu que ens diguin que toquem amb els peus a terra. ¿Per a què, perquè el següent pas sigui el d’estar de genolls? Volem estar dempeus per culminar l’1-O», ha etzibat en relació amb les crítiques a Junts a l’espai sobiranista.