Acte electoral del PP a l’Hotel Miramar de Barcelona

Díaz Ayuso: «Illa ha tombat l’esquena a l’epidèmia»

  • La madrilenya vaticina que Sánchez «no farà res» contra la pandèmia «fins que passin les eleccions»

  • «Els tancaments massius sense estratègia no estan servint per res», ha assegurat

  • Alejandro Fernández proposa «copiar» polítiques de Madrid i reduir l’administració catalana

3
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

El candidat socialista Salvador Illa i l’estratègia catalana de confinament contra la Covid han sigut les dues principals dianes contra les quals ha disparat aquest dissabte al matí la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que ha participat en un acte electoral convocat pel Partit Popular a l’Hotel Miramar de Barcelona.

Díaz Ayuso ha tret protagonisme al candidat del PP, Alejandro Fernández, a qui havia anat a recolzar, deixant anar provocadores frases contra les decisions epidemiològiques de la Generalitat: «És un delicte a Catalunya, amb el clima que teniu, tenir-ho tot tancat, tenir la gent a casa, arruïnada, i dir que és la manera d’esquivar l’epidèmia», ha dit.

La presidenta madrilenya ha defensat la seva pròpia política de mà tova sanitària amb l’hostaleria i els comerços fent alhora una picada d’ullet a l’empresariat català disconforme amb el confinament: «El tancament massiu, sense estratègia, sense estudi, no està servint per res», ha criticat.

I tot això després d’haver enviat un altre missatge inicial a l’empresariat comparant la política fiscal de Madrid amb la de Catalunya: «Ara mateix teniu 19 impostos propis, contra només 3 a Madrid. La meva pregunta és: ¿Qui roba a qui?». 

Contra Illa i Sánchez

Contra Illa i SánchezDesprés d’atacar el tancament sanitari dels bars i botigues a Barcelona, la dirigent popular ha reservat invectives contra els socialistes. Del candidat Illa ha recordat que aquesta tardor va intentar «enfonsar Madrid per guanyar-se el recolzament de l’independentisme», i ha assegurat que el seu únic mèrit per presentar-se com a candidat a presidir la Generalitat és «ser català». «Lluny d’anar contra la pandèmia ha decidit que la pandèmia arrasi amb tot», li ha retret a qui va ser el seu principal adversari al Govern d’Espanya.

Díaz Ayuso ha afirmat que «el socialisme i l’independentisme van totalment de la mà», i ha aprofitat que a les xarxes es difonia en aquell moment un altre acte electoral, del PSC i amb presència de Pedro Sánchez, per vaticinar que «no farà res fins que passin aquestes eleccions», en què «ha posat en joc un ministre que ha tombat l’esquena a l’epidèmia més gran que ha patit Espanya en un segle».

En la seva intervenció a Barcelona, ha denunciat «un PIB que està enfonsat» i una «pandèmia desbocada» davant la qual els socialistes «ni senten ni pateixen. No faran res fins que passi la campanya».

«Una màfia que espolia»

Díaz Ayuso ha barrejat pandèmia i procés al referir-se també als polítics independentistes apel·lant a la societat a «no permetre que se saltin les lleis sense cap mena de pudor», perquè «es comença per aquestes lleis i s’acaba per la propietat, s’acaba per la llibertat de cada comerç i s’acaba per la qualitat de vida de les famílies».

La madrilenya s’ha referit als dirigents independentistes com «una màfia que s’ha dedicat a espoliar les classes mitjanes, les famílies i la gent treballadora de Catalunya sota el mantra que volien una Catalunya millor, quan l’única cosa que volien era més independència per ells, per fer el que els donés la gana».

Ha sigut la cinquena vegada que Díaz Ayuso visita Catalunya des que governa Madrid. La presidenta ha justificat la seva presència i la de diversos dirigents del PP madrileny –entre els quals el seu assessor aznarista Miguel Ángel Rodríguez– aquest dissabte per recolzar Alejandro Fernández, perquè «som un partit nacional, i ser madrileny és ser espanyol», ha dit, abans de donar les gràcies als candidats populars per als comicis catalans: «Sou un referent moral per a tot el partit», els ha piropejat, i a animat els catalans a rescatar «el seu orgull i la llibertat».

Copiar Madrid

En el mateix acte, el candidat popular Alejandro Fernández ha propugnat una reducció del pes de l’Administració a Catalunya. Segons la seva opinió, Catalunya és avui menys competitiva que el 1990, malgrat que té «molts més funcionaris i recursos» que llavors. «Com més grans són els governs, com més intervenen en la vida de la gent, pitjor li va a la societat; i com més petit és un govern, menys competències té i és més eficaç en el seu desenvolupament, millor li va», ha assegurat.

Fernández ha proposat «copiar» algunes polítiques de la Comunitat de Madrid: «A Madrid s’estan fent algunes coses millor. Això es diu i no passa res», ha sentenciat.

Notícies relacionades

Entre aquestes polítiques hi podria haver «plantejar un equilibri entre salut i economia», ha dit en al·lusió, també, al tancament de l’hostaleria a Catalunya.

Alejandro Fernández ha advertit d’un possible escenari de pacte del PSC amb ERC i els comuns: «No es poden entregar vots a Illa perquè els doni a Junqueras», ha demanat.