Anna Gabriel avisa que no entraran al Govern per «gestionar misèria»

  • L’exdiputada de la CUP fugida a Suïssa ha participat de manera telemàtica en un míting al costat de l’exparlamentari David Fernàndez

  • Reafirma el seu compromís amb el referèndum d’autodeterminació i afirma que no renuncia «a desobeir de nou»

1
Es llegeix en minuts

L’exdiputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel ha avisat aquest dissabte que la seva formació no entrarà a un Govern «que vingui a gestionar misèria»: «Nosaltres estem aquí per transformar».

Gabriel ha participat de manera telemàtica des de Suïssa, on va fugir de la justícia després de l’1-O, en un acte de campanya de la CUP que ha comptat amb la seva candidata per al 14-F, Dolors Sabater, i amb el també exdiputat al Parlament David Fernàndez.

El canvi de cicle que defensa la CUP, ha explicat Gabriel, va «molt més enllà dels quinze dies de campanya» i dels «resultats puntuals» de les eleccions, per la qual cosa ha demanat no generar «falses expectatives» ni plantejar «falsos embats».

«Clar que no renunciem a fer un nou referèndum, clar que no renunciem a desobeir de nou, i clar que no renunciem a mobilitzar», ha afirmat Gabriel.

El referèndum

I ha afegit: «Que alguns ens demostrin que no han après, o que no tenen cap intenció d’aprendre perquè no tenen cap intenció de canviar res, no vol dir que la gent no hi sigui, que la determinació no hi sigui». Per això, ha assenyalat que, amb una CUP «forta» després de les eleccions del 14-F, «segur que passaran coses».

David Fernàndez, per part seva, ha afirmat que l’actual règim no és democràtic sinó «essencialment plutocràtic» perquè «manen els que més en tenen». «Ens deixen escollir quina fracció de les elits ens governarà. I ara ve l’operació Illa», ha assenyalat l’exdiputat anticapitalista.

Notícies relacionades

Fernández també ha alertat que l’extrema dreta ha crescut en aquells llocs en què «la incompareixença de l’esquerra ha sigut més manifesta».

Atacs a Cs

«Dir que abans Cs i ara altres espais polítics vergonyosos capten vot de Pedralbes i Trinitat Vella però amb el programa de Pedralbes és una tautologia, és una constant històrica», ha afirmat Fernàndez, amb referència als barris més acabalats i els més desfavorits de Barcelona, respectivament.