Al febrer

El TC ajorna al seu pròxim ple el primer recurs contra la sentència del procés

  • Les deliberacions d’altres assumptes obliguen a ajornar la de la impugnació de Meritxell Borràs

  • Altres recursos, com el de la memòria històrica de Gerardo Iglesias, porta més temps del previst

zentauroepp39987795 imatge exterior de la fa ana del tribunal constitucional  el171219131432

zentauroepp39987795 imatge exterior de la fa ana del tribunal constitucional el171219131432 / TANIA TAPIA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El Tribunal Constitucional s’ha vist obligat a posposar la deliberació i, per tant, la resolució del primer recurs de la sentència del procés, l’interposat per Meritxell Borràs, malgrat tenir-lo en l’ordre del dia del ple que ha conclòs aquest dijous. Fonts de l’alt tribunal van assenyalar a EL PERIÓDICO que el motiu de l’ajornament no ha sigut la falta d’acord entre els magistrats, sinó perquè les deliberacions d’altres assumptes s’han prolongat més de l’esperat.

D’aquesta manera, el recurs de Borràs s’ha posposat al pròxim ple previst per al mes de febrer, en què, a més, es resoldrà també el del seu company Carles Mundó. Tots dos són similars per haver sigut condemnats a penes d’inhabilitació i multa per un delicte de desobediència. A més, a diferència de la resta de condemnats pel Tribunal Suprem, cap dels dos va recusar el magistrat Antonio Narváez per una conferència que va impartir a Granada en què es va referir a l’extrema gravetat del que passava a Catalunya la tardor del 2017.

Notícies relacionades

Malgrat que no hi ha una unanimitat total entre els magistrats, està previst que tiri endavant la proposta del magistrat Cándido Conde-Pumpido, la ponència de sentència del qual és partidària de rebutjar el recurs de Borràs. No obstant, la deliberació no ha arribat a començar, pel temps que ha portat la resolució d’uns altres dos recursos: el de la memòria històrica presentat per l’exsecretari general del PCE Gerardo Iglesias, que també va ser rebutjat, i un altre de relatiu a la llei electoral general.

El ple del gener comptava amb nombrosos assumptes, cosa que ha fet que el primer recurs que anava a abordar sobre el procés es posposi finalment al febrer, moment en què s’espera que marqui el suport que donarà a la resolució del Suprem que va condemnar els líders independentistes per sedició i, en algun cas, en concurs amb malversació de cabals públics.