14-F en dubte

El PSC manté que Illa dimitirà la setmana que ve per a l’inici de la campanya electoral

  • Els socialistes assumeixen que la campanya per a les eleccions catalanes comença dijous 28 de gener i que el ministre de Sanitat dimitirà abans

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC manté els seus plans electorals i treballa amb la data del 14 de febrer com a dia de celebració dels comicis per al Parlament de Catalunya. El primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, ha afirmat aquest dijous en roda de premsa que la seva formació acata la decisió del TSJC de seguir endavant amb les votacions i que el seu candidat, Salvador Illa, actuarà en conseqüència. Segons el calendari actualment marcat, la cursa electoral comença formalment el 28 de gener a les dotze de la nit i l’actual ministre de sanitat dimitirà del seu càrrec abans per abocar-se al 100% amb la campanya.

«El PSC, com ha fet sempre, acata i acatarà les resolucions judicials», ha declarat Iceta aquest dijous en roda de premsa. Els socialistes han escenificat públicament el seu recolzament a la suspensió cautelar ordenada pel TSJC sobre l’ajornament dels comicis fins al 30 de maig. I, en conseqüència, mantenen intactes el seu calendari electoral. Tal com ha defensat fins ara el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en el moment en què comencés la campanya electoral a Catalunya ell renunciaria al seu càrrec ministerial per centrar-se plenament a postular-se a presidir la Generalitat. I aquest dia és, a data d’avui i fins que decideixi de manera definitiva el TSJC, el 28 de gener.