Entrevista

Casado defensa el «punt mitjà» entre Madrid i Castella i Lleó: confinaments domiciliaris per àrees de salut

  • El líder del PP afirma que no és necessari modificar el decret de l’estat d’alarma per permetre avançar l’hora del toc de queda

  • Treu pit per l’«exemplaritat» que representa la dimissió del regidor de Sanitat de Múrcia que s’havia posat la vacuna

Casado defensa el «punt mitjà» entre Madrid i Castella i Lleó: confinaments domiciliaris per àrees de salut
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

La direcció del PP no havia volgut entrar en el debat sobre les diferents estratègies per lluitar contra la Covid que tenen les autonomies en les quals governen. El líder del partit, Pablo Casado, en una entrevista amb la Sexta, ha volgut concretar quina és la seva posició sobre els confinaments domiciliaris. El dirigent conservador defensa un «punt mitjà» entre Castella i Lleó, que ha demanat al Govern central poder decretar aquestes tancades, i la Comunitat de Madrid, contrària a aquesta mesura.

«Jo estic a favor que es permeti confinar àrees sanitàries de salut, la província és massa», ha afirmat, i ha argumentat, posant com a exemple el districte madrileny de Vallecas, on aquesta estratègia ja va funcionar en la segona onada. No obstant, aquesta unitat de mesura, utilitzada per Madrid en la segona onada es va aplicar en confinaments perimetrals, no domiciliaris.

«A molta gent a Espanya els semblava que no funcionaria i resulta que va funcionar i tothom deia que [Isabel Díaz] Ayuso estava fent una bogeria», ha assenyalat en l’entrevista.

El toc de queda

Casado ha apuntat que per avançar el toc de queda no és necessari votar una modificació del decret d’estat d’alarma en el Congrés, i ha reclamat a Pedro Sánchez que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, deixi ja el seu càrrec com a ministre de Sanitat i se centri en la seva candidatura del PSC en les eleccions catalanes.

Notícies relacionades

El líder popular considera que el cap de l’Executiu no està fent res contra la tercera onada de la Covid. «¿On és el capità del barco? Ha sigut el primer en fugir?», s’ha queixat.

Les vacunes per als polítics

Casado ha afirmat que la dimissió del regidor de Sanitat murcià Manuel Villegas per haver-se posat la vacuna ha deixat «molt clara la mesura de l’exemplaritat» que ell exigeix a les seves files des que va arribar a la presidència del PP. Un missatge que podria haver-se escoltat amb atenció a Ceuta, on el conseller de Sanitat, Javier Guerrero (PP), també s’ha posat l’antídot incomplint, com la resta de polítics que ho han fet, l’ordre de vacunació aprovada per l’Executiu i les comunitats. Guerrero ha afirmat aquest matí que no ha «incomplert» cap protocol, ja que és «personal de salut pública que treballa en la gestió directa de la pandèmia».