Del 14-F al 30-M

¿Qui són els que han recorregut l’ajornament de les eleccions catalanes?

  • Dos partits extraparlamentaris, dues associacions i un particular impugnen la suspensió del 14-F

¿Qui són els que han recorregut l’ajornament de les eleccions catalanes?

FERRAN NADEU

Es llegeix en minuts

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) haurà de resoldre en un termini màxim de 48 hores si frena cautelarment l’ajornament de les eleccions del 14 de febrer al 30 de maig, contra el qual ja s’han presentat diversos recursos. En concret, dues formacions extraparlamentàries, dues associacions i un particular han impugnat la suspensió dels comicis. A continuació detallem qui són.

Lliga Democràtica

Lliga Democràtica és un partit liderat per la politòloga Astrid Barrio que va néixer amb l’afany d’aglutinar el catalanisme moderat per a les pròximes eleccions catalanes. Finalment, no ho va aconseguir i va negociar amb el PSC presentar-se en coalició, malgrat que no van arribar a una entesa i no es van presentar al 14-F.

Federalistes d’Esquerres

L’associació Federalistes d’Esquerres va néixer el 2012, en ple apogeu del procés, per tal d’oferir un projecte federalista a partir d’una reforma de la Constitució des de Catalunya. A aquesta entitat ideològicament pròxima al PSC pertany la diputada Bea Silva, número 12 en les llistes presentades al 14-F. Carme Valls, vicepresidenta de l’entitat, era un dels noms que, com a independent, tancaven simbòlicament la candidatura.

Et pot interesar

Impuls Ciutadà

La plataforma constitucionalista està presidida per José Domingo, exdiputat de Ciutadans, i s’ha donat a conèixer per portar als tribunals la simbologia independentista als edificis públics durant les campanyes electorals a Catalunya.

Esquerra en Positiu

La formació es va crear el juliol del 2018 i s’identifica com «l’únic partit d’esquerres no nacionalista» contra la «submissió» a l’independentisme que veuen en els partits progressistes de l’Estat. Es van presentar a les eleccions generals i municipals del 2019.