PP i PSOE creuen crítiques per la gestió de la nevada

  • Els socialistes repliquen a Ayuso que la borrasca «es coneixia amb temps i amb una enorme precisió»

  • Els populars es desplacen a Parla i Pinto per denunciar que els ajuntament no han fet «absolutament res»

PP i PSOE creuen crítiques per la gestió de la nevada
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Dissabte passat, la Comunitat de Madrid es va tenyir de blanc. Una setmana després, centenars de carrers de la capital espanyola i de localitats dels voltants segueixen plenes de neu i gel. Una situació que els ha valgut al PSOE i al PP per mantenir aquest dissabte un encreuament d’acusacions per la gestió de la borrasca als ajuntaments que en controlen uns i d’altres. Els socialistes han retret a Isabel Díaz Ayuso que defensi que no es va informar de la nevada que havia d’arribar i els populars s’han desplaçat fins a Pinto, municipi governat pel PSOE, per criticar el col·lapse del centre de la ciutat.

«El risc associat a aquesta borrasca es coneixia amb temps i amb una enorme precisió», ha sentenciat la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, en resposta a les afirmacions d’Ayuso sobre que «ningú va ser capaç de detectar una borrasca semblant». La dirigent socialista ha titllat d’«inacceptable» aquestes declaracions i ha assegurat que l’Agència Estatal de Meteorologia «va advertir amb suficient antelació de la quantitat de neu, de la durada de la nevada i de les baixíssimes temperatures.»

Amb aquestes premisses, Narbona ha deixat clar que el problema és que «no totes les administracions han respost amb la mateixa celeritat». Referent a això, ha defensat que el ministre de Transport, Jose Luis Ábalos, «ha aconseguit evitar problemes de gran magnitud a les carreteres d’àmbit estatal», tot i que hi hagia hagut problemes a l’aeroport de Madrid-Barajas. «Tota gestió és millorable», ha admès.

Altres localitats

Notícies relacionades

Aquesta mateixa idea han afirmat diversos dirigents del PP que s’han desplaçat a Parla i a Pinto, municipis de la perifèria de Madrid governats pel PSOE, per denunciar la gestió de la nevada. Malgrat que la capital espanyola, sota el comandament del conservador José Luis Martínez-Almeida, segueix amb gran part dels seus carrers intransitables per la neu, el gel i els arbres caiguts, el vicesecretari de Participació del PP, Jaime de Olano, ha acusat els consistoris socialistes de no haver fet «absolutament res» per netejar els carrers.

«Crida l’atenció com l’alcalde de Pinto i altres destacats socialistes a la Comunitat de Madrid es queixen de les actuacions d’altres ajuntaments, però podem comprovar com allà on governen, la falta de gestió és la seva senya d’identitat», ha denunciat després d’apuntar que el centre de les dues ciutats «està absolutament congelat».