Nou intent

Sànchez, Rull i Turull esgrimeixen la decisió belga sobre Puig per demanar al TC que els deixi en llibertat

  • La defensa dels tres condemnats afirma que Bèlgica ha donat la raó als seus arguments contra la condemna del Suprem

  • El Tribunal Constitucional té previst resoldre en el seu ple de finals de mes el primer recurs: el de Meritxell Borràs

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

L’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez i dels exconsellers Jordi Turull i Josep Rull ha presentat aquest dimecres un nou escrit al Tribunal Constitucional amb el qual pretén que la sentència del procés sigui anul·lada i ells quedin posats en llibertat immediatament. La petició es basa en la decisió belga de rebutjar la petició d’entrega cursada per la justícia espanyola per intentar poder jutjar el que era conseller d’Agricultura el 2017, Lluís Puig.

Tots tres, com la resta de condemnats pel Tribunal Suprem, tret de Santi Vila, estan pendents que el Constitucional resolgui els recursos d’empara presentats contra la seva condemna que en el cas de Sànchez va ser de 9 anys de presó, en el de Turull, de 12, i en el de Rull, de 10. Tots tres van ser condemnats per sedició i Turull, a més, en concurs amb malversació de cabals públics.

Notícies relacionades

Està previst que el Constitucional resolgui el de Meritxell Borràs en el seu ple del 26 de gener i el de Carles Mundó, al febrer, al ser els més senzills, ja que només van ser condemnats per desobediència.

El jutge marcat per la llei

Malgrat la diferent responsabilitat que la justícia els atribueix en comparació amb Puig, malgrat que va fugir al costat de l’expresident català Carles Puigdemont i Toni Comín, Sànchez, Rull i Turull sostenen que la decisió de la justícia belga de denegar la seva entrega per no haver tingut de dret el jutge predeterminat per la llei, al ser reclamat pel Suprem, és aplicable al seu cas. De fet, ells mateixos ho van recórrer sense èxit fins i tot davant el tribunal de garanties.