La gestió del PP després del temporal

Casado elogia la tasca d’Almeida a Madrid malgrat que bona part de la ciutat és impracticable

  • El líder del PP destaca la tasca de l’alcalde, però per la majoria dels carrers no es pot circular, les escombraries s’amunteguen a les principals vies i el metro, que depèn d’Ayuso, està saturat

  • El dirigent conservador demana «fons Filomena» i que el Govern activi mesures «amb pressupost públic» per pal·liar la pujada de la factura de la llum

Casado elogia la tasca d’Almeida a Madrid malgrat que bona part de la ciutat és impracticable
3
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

La ciutat de Madrid continua bloquejada malgrat que va deixar de nevar dissabte a les cinc de la tarda. Quatre dies després, només els carrers principals han vist passar les màquines llevaneu i les que són d’un sol sentit continuen bloquejades pel gel o els arbres caiguts. Les escombraries s’amunteguen a les cantonades de les vies més amples, per les quals sí que han passat els camions. El metro, el mitjà de transport més segur, està ple de gom a gom, fet que impedeix la distància de seguretat mínima en plena pandèmia. Malgrat aquesta situació, el líder del PP, Pablo Casado, ha lloat la gestió que els seus companys de partit, l’alcalde de la ciutat, José Luis Martínez-Almeida, i també la de la presidenta de la regió, Isabel Díaz Ayuso, estan fent dels danys del temporal. D’ella depèn que el metro no estigui passant amb la freqüència necessària.

Casado ha visitat aquest dilluns al costat de l’alcalde el centre de control de l’Empresa Municipal de Transports de la capital, que està treballant a mig gas, ja que bona part de la flota d’autobusos no pot treballar per l’estat de les calçades. El líder del PP ha remarcat que la borrasca ‘Filomena’ ha provocat la «tempesta perfecta» i ha defensat la tasca d’Almeida, de qui ha destacat la seva previsió respecte a la nevada, amb missatges a les carreteres i els 5.000 quilos de sal escampada abans del temporal, ha citat. «Un alcalde és el veí que es posa al capdavant dels altres veïns. És aquell que ha d’estar al carrer veient com es treuen les dificultats perquè la gent pugui moure’s i fer vida normal. Aquests són els atributs que defensem des del PP: l’eficàcia, la proximitat, també aquesta transparència a l’hora d’informar sobre els estralls d’aquesta terrible tempesta que ens deixarà hores difícils. Per això hem de tenir una unitat d’acció, però també eficàcia en aquesta acció per part de totes les administracions com la que avui es demostra per part de l’EMT», ha declarat en un vídeo gravat pel partit després de la seva visita al centre i distribuït a la premsa.

Dimarts, Casado va voler mostrar el seu suport a Ayuso i amb ella va visitar el centre 112 de Madrid. Allà també va lloar la tasca de la presidenta de la regió, que segons el seu parer ho ha fet amb «transparència, proximitat i eficàcia». Va destacar que el 4 de desembre havia enviat una primera carta als ajuntaments de la regió «demanant que fessin provisió de sal en previsió del que ha passat un mes i mig després».

Malgrat les crítiques que el cap de setmana van llançar alguns dirigents de la cúpula de Casado al Govern central, el dirigent dels conservadors va decidir dimarts posar-hi fre i destacar la bona coordinació entre administracions. Aquest dimecres ha destacat que el viscut al centre peninsular ha sigut la «tempesta perfecta».

Notícies relacionades

El president del PP ha insistit que el seu partit recolzarà els ajuntaments que sol·licitin la declaració de zona catastròfica i ha reclamat al Govern central que sol·liciti fons a Brussel·les per pal·liar els efectes d’aquesta «tempesta perfecta». «En el marc de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i en el marc europeu hem de demanar ‘fons Filomena’, fons per pal·liar els estralls de la tempesta perfecta. Això és possible al Parlament Europeu i també és possible en els fons de reconstrucció que estiguin venint», ha declarat.

També ha reclamat l’Executiu de Pedro Sánchez que posi en marxa mesures «amb pressupost públic» per pal·liar l’augment «incomprensible» de la factura de la llum.