Camí de les urnes

El Govern deixa en l’aire la celebració de les eleccions el 14-F

Budó afirma que aquest divendres es decidirà, partint de criteris epidemiològics i del dret al vot, a la salut i a la vida

Pla mitja de la consellera de Presidencia  Meritxell Budo  atenent la premsa des d un faristol de la Generalitat  Imatge del 14 de desembre del 2020 (horitzontal) Ruben Moreno-Generalitat de Catalunya ACN

Pla mitja de la consellera de Presidencia Meritxell Budo atenent la premsa des d un faristol de la Generalitat Imatge del 14 de desembre del 2020 (horitzontal) Ruben Moreno-Generalitat de Catalunya ACN / Ruben Moreno-Generalitat de Catalunya

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha deixat en l’aire la celebració de les eleccions el 14 de febrer. Segons ha afirmat després de la reunió del Consell Executiu, aquest divendres el Govern i els partits celebraran una reunió «definitiva» per decidir si es manté o no la cita amb les urnes. En cas que no hi hagi consens, serà l’Executiu català el que decidirà.

Budó ha afirmat que es prendrà la determinació «tenint en compte els criteris epidemiològics, el dret a la participació, al vot, i a la salut i la vida». Si es posposen els comicis, la nova data es traslladaria a un moment en el qual l’actual onada de repunt de casos «anés a la baixa».

La portaveu no ha pres partit definitiu i ha anunciat que dijous el Govern farà amb els grups polítics una reunió tècnica prèvia en la qual s’aportaran les últimes dades epidemiològiques. Budó ja ha avançat, en aquest sentit, que la situació és «greu», ja que avui «tenim 7.000 positius més que ahir». «Són dades que ens han de fer reflexionar», ha apuntat. En aquest sentit, ha assegurat que quan està previst començar la campanya «no estarem gaire millor que ara».

Realitat canviant

Notícies relacionades

Sobre el grau de cohesió del Govern entre JxCat i ERC per prendre la decisió de posposar les eleccions, Budó ha apuntat que l’àrea d’Exteriors, en mans d’ERC, ha obert la porta a posposar la data. «No es pot decidir res categòricament, aquesta és una realitat que hem après de la gestió de la pandèmia. Tot es pot posar en dubte, cal valorar molt bé la situació epidemiològica», ha apuntat.

«Volem escoltar els partits i volem la seva opinió i que treballin al costat del Govern per prendre la millor decisió possible perquè no exposem, si no és necessari, la població a riscos epidemiològics», ha afegit Budó, insistint en la idea de la possible decisió de celebrar els comicis més endavant.