Audiència Nacional

El jutge envia a la presó els presumptes gihadistes detinguts a Catalunya

  • El magistrat els interroga per videoconferència a l’impedir la neu el trasllat físic a Madrid

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El jutge de l’Audiència Nacional Alejandro Abascal ha decretat presó incondicional per als tres presumptes gihadistes de nacionalitat algeriana, un d’ells retornat de la zona de conflicte sirianoiraquiana, detinguts el cap de setmana passat a Barcelona. El magistrat, que els ha pres declaració per videoconferència per la impossibilitat de traslladar-los a Madrid per les conseqüències de la borrasca ‘Filomena’, els imputa integració en l’organització terrorista Daesh, segons van informar fonts de l’Audiència Nacional

La investigació va començar quan els agents van tenir coneixement de l’arribada a Espanya, en vigílies de Nadal, d’un ciutadà de nacionalitat algeriana potencialment perillós. Experts en la lluita contra el terrorisme gihadista de la Comissaria General d’Informació el va localitzar en un immoble ocupat del barri de la Barceloneta, on vivia amb altres persones.

Notícies relacionades

Gràcies a la cooperació internacional es va evidenciar que havia militat al Daesh a l’Iraq, Turquia i el Senegal, on va continuar la seva activitat pro-Daesh. Després de la seva tornada a Algèria, es té constància que el retornat s’hauria vinculat a la franquícia de l’esmentat grup terrorista al nord de l’Àfrica, contra la qual s’han realitzat importants operacions en els últims dies.

Analitzades les fortes mesures de seguretat que adoptaven els arrestats i amb la proximitat del temporal climàtic que podia dificultar la seva localització permanent, els investigadors van decidir procedir a la seva immediata detenció neutralitzant així una amenaça per a la seguretat pública. A la vivenda dels arrestats s’ha localitzat divers material electrònic, que encara s’ha d’analitzar.