Camí de les urnes

Els rivals del PSC ja identifiquen Illa com a objectiu

  • L’empenta del ministre en els sondejos revifa els atacs contra els socialistes 

Primer pla de Pere Aragones  el 19 de desembre de 2020 (horitzontal) Jordi Pujolar ACN

Primer pla de Pere Aragones el 19 de desembre de 2020 (horitzontal) Jordi Pujolar ACN / Jordi Pujolar

1
Es llegeix en minuts

La conseqüència demoscòpica del canvi de candidat al PSC, de Miquel Iceta a Salvador Illa, visible en el sondeig publicat ahir per EL PERIÓDICO en el qual els socialistes apareixien primers en intenció de vot i escons, va suscitar una onada de reaccions en forma d’atacs a l’encara ministre de Sanitat i al seu partit.

El president substitut i candidat d’ERC, Pere Aragonès, va recordar que JxCat i el PSC van tancar files, dijous passat, en defensa de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, per assenyalar que socialistes i postconvergents porten «40 anys d’aliança sociovergent», per això «es tapen les vergonyes» amb referència al cas de presumpta malversació que afecta l’alcaldessa de l’Hospitalet. Davant això, el republicà va cridar «a fer història», en comicis del mes que ve, per «trencar» aquest «bipartidisme».

El diputat de Cs al Parlament Nacho Martín va reclamar que no s’oblidi «la història recent» i va alertar que escollir entre «un govern estrictament separatista i un tripartit d’esquerres és com comparar el foc amb les brases».

Segons el diputat, és «evident» que l’Executiu de Pedro Sánchez «està entossudit a reeditar un nou tripartit a Catalunya» com el que va governar entre 2003 i 2010 i que, va asseverar, va ser «l’avantsala del procés separatista». Segons el diputat taronja, «un resultat favorable al PSOE» el 14-F «només aconseguiria tornar-nos a la casella de sortida del procés i tornar a posar en marxa la política de distanciament amb la resta d’Espanya i de menyspreu a la llengua comuna».

Aquest extrem, el del suposat tripartit, el va tornar a desmentir ahir Iceta al negar tota opció de compartir Govern amb ERC.

La ‘pluriocupació’ d’Illa

Notícies relacionades

El candidat del PPC en les pròximes eleccions de febrer, Alejandro Fernández, va atacar pel flanc de la pluriocupació d’Illa, que es manté al capdavant del ministeri de Sanitat malgrat haver sigut ja designat candidat a la presidència de la Generalitat. 

Així, Fernández va sancionar que el temps transcorregut des que es va anunciar el canvi de lideratge electoral en el PSC, el 30 de desembre, són «10 dies perduts per a la salut dels espanyols perquè és impossible» compaginar els dos càrrecs.