Mor el diputat d’ERC i fundador de l’editorial Pòrtic Josep Fornas als 96 anys

Col·laborador de l’expresident de la Generalitat Josep Tarradellas, va ser guardonat al 2010 amb la Creu de Sant Jordi

Mor el diputat d’ERC i fundador de l’editorial Pòrtic Josep Fornas als 96 anys
Es llegeix en minuts

El diputat d’ERC i un dels fundadors de l’editorial Pòrtic, Josep Fornas, ha mort als 96 anys, segons han confirmat diversos dirigents republicans.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha recordat a Twitter que Fornas va ser diputat autonòmic de la primera legislatura després del franquisme i que el 1985 va cedir a la cambra catalana un «important fons documental que inclou gran part dels cartells editats durant la Segona República i la guerra civil».

Josep Fornas va fundar, el 1963, en col·laboració amb Rafael Tasis, l’editorial Pòrtic, actualment integrada al Grup 62.

El vicepresident en funcions de president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha expressat a Twitter la seva pena per la mort de Fornas.

«Que la terra et sigui lleu, admirat Josep Fornas. Diputat d’ERC, editor, col·laborador de Tarradellas i Creu de Sant Jordi. Gràcies pel compromís amb el país i, personalment per les converses i l’amabilitat extraordinària», ha escrit Aragonès.

El desaparegut polític i editor va viatjar al 1962 a París, on va conèixer l’expresident de la Generalitat Josep Tarradellas, de qui va ser col·laborador.

Amb l’arribada de la democràcia, es va afiliar a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i va treballar en la reorganització del partit, fins que al 1980 va ser escollit diputat autonòmic.

Et pot interesar

Quatre anys després es va retirar de la política i, el 1986, va deixar també la direcció de l’editorial Pòrtic.

L’abril del 2010, va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi.