Balanç anual

Vox avisa d’una altra possible moció de censura contra Sánchez el 2021

  • Espinosa de los Monteros assegura que no descarten «en absolut» tornar a intentar treure Sánchez del Govern

  • Abascal acusa el president del Govern de portar a Espanya la «ruïna i la mort» i de «mentir i trair» els ciutadans

El presidente de VOX  Santiago Abascal interviene durante una sesion de control al Gobierno  en Madrid (Espana)  a 16 de diciembre de 2020  Durante el pleno  el presidente del Gobierno ha hecho un primer balance del segundo estado de alarma decretado el pasado 9 de noviembre para hacer frente a la segunda ola de la pandemia del coronavirus  Ademas  el presidente tambien ha informado de las ultimas tres reuniones del Consejo Europeo  en los que los jefes del Estado y de Gobierno de la UE debatieron tambien sobre como mejorar la lucha contra la pandemia   16 DICIEMBRE 2020  EUROPA PRESS E  Parra  POOL  16 12 2020

El presidente de VOX Santiago Abascal interviene durante una sesion de control al Gobierno en Madrid (Espana) a 16 de diciembre de 2020 Durante el pleno el presidente del Gobierno ha hecho un primer balance del segundo estado de alarma decretado el pasado 9 de noviembre para hacer frente a la segunda ola de la pandemia del coronavirus Ademas el presidente tambien ha informado de las ultimas tres reuniones del Consejo Europeo en los que los jefes del Estado y de Gobierno de la UE debatieron tambien sobre como mejorar la lucha contra la pandemia 16 DICIEMBRE 2020 EUROPA PRESS E Parra POOL 16 12 2020 / EUROPA PRESS E Parra POOL

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Vox no ha volgut acabar l’any sense una advertència al Govern, i també al PP, per al 2021: «En absolut» descarten presentar una altra moció de censura. El portaveu d’extrema dreta al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha llançat aquest avís i ha recordat que, segons la seva opinió, «de raons n’hi ha cada dia més perquè el país va a pitjor». Una dura anàlisi de la situació que ha arribat acompanyada dels retrets de Santiago Abascal al Govern per portar Espanya a «la ruïna i la mort».

El fracàs de la moció de censura que van registrar a finals de setembre –només va collir el ‘sí’ dels ultres– sembla no acovardir Espinosa de los Monteros. En una entrevista a RNE, el dirigent de Vox ha deixat clar que amb l’entrada del nou any i el començament d’un nou període de sessions al Congrés els seus 52 diputats podrien tornar a presentar aquesta iniciativa per intentar, una altra vegada, desallotjar Pedro Sánchez de la Moncloa.

«És una responsabilitat que assumim, entenem el desgast que produeix, però nosaltres no pensem què és millor per a Santiago Abascal o per a Vox, sinó en què és millor per a Espanya», ha explicat Espinosa de los Monteros.

Tirallonga de retrets

Notícies relacionades

Unes hores després d’aquesta advertència i abans que Sánchez comparegués davant de la premsa després de l’últim Consell de Ministres de l’any, Vox ha difós un vídeo d’Abascal criticant el cap de l’Executiu: «No ens fa falta esperar per sentir el nou acte de propaganda de Sánchez. Perquè Sánchez ha fet de la mentida i de la traïció la seva forma de Govern». Igual com ha fet el líder del PP, Pablo Casado, l’ha acusat de «mentir» per aconseguir els seus objectius.

A més, entre la tirallonga de retrets que ha llançat contra el líder del PSOE, Abascal l’ha qualificat com «l’home que ha portat la ruïna i la mort [a Espanya] com cap governant del món». Un discurs molt agressiu que ha finalitzat reivindicant el seu compromís per aconseguir-ne una «eleccions lliures», tot i que no ha especificat de què.