Crítiques al Govern central

El PP titlla de «lamentables» les paraules d’Ábalos sobre els indults de l’1-O

  • Ana Pastor considera que són una prova que el Govern «pretén pagar els favors als seus socis independentistes»

  • Adverteix que no es pot «legislar a la carta», que és com considera que actua Pedro Sánchez

Ana Pastor.

Ana Pastor.

1
Es llegeix en minuts

La vicesecretària de Política Social del PP i diputada en el Congrés, Ana Pastor, ha titllat de «vergonyoses i lamentables» les declaracions del ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, sobre els possibles indults als polítics independentistes condemnats per l’1-O.

En declaracions aquest diumenge a Pontevedra, l’exministra ha assegurat que les declaracions d’Ábalos constitueixen una mostra que l’Executiu pretén «pagar els favors als seus socis independentistes» amb un indult als condemnats pel procés, informa Europa Press.

Pastor ha fet referència a les declaracions d’Ábalos en una entrevista publicada aquest diumenge per ‘La Vanguardia’, en la qual va assegurar que «el Govern té l’obligació legal de tramitar els indults i l’obligació moral d’alleujar tensions».

«No es pot legislar a la carta», ha asseverat Pastor, que ha convidat el ministre a ocupar-se dels temes relacionats amb la seva cartera, com els transportistes retinguts al Regne Unit o el control de passatgers a l’aeroport de Barajas, a Madrid.

Pesca i Brexit

Notícies relacionades

Així mateix, Pastor també s’ha pronunciat sobre l’acord per a la sortida del Regne Unit de la UE i el seu impacte al sector pesquer espanyol, del qual ha destacat el seu paper «fonamental» en l’economia estatal.

Així, ha censurat que la pesca, un sector que «es juga el seu futur», «s’ha intercanviat com el que menys importava en les negociacions del Brexit», per la qual cosa ha assegurat que el PP portarà a les institucions els problemes de la pesca perquè no quedi relegada «a la cua» dels assumptes vinculats amb la sortida del Regne Unit de la UE.