La Casa del Rei desmenteix que Joan Carles I estigui ingressat a Abu Dhabi

El rei emèrit havia renunciat a tornar a Espanya per la situació de la pandèmia

La Casa del Rei desmenteix que Joan Carles I estigui ingressat a Abu Dhabi
1
Es llegeix en minuts

La Zarzuela ha desmentit aquest dijous una informació del diari ‘Ara’ que assegurava que el rei emèrit, Joan Carles I, estava ingressat des de la setmana passada per coronavirus a la Clínica Cleveland d’Abu Dhabi. «La Casa de Sa Majestat el Rei desmenteix que Sa Majestat el rei Joan Carles estigui ingressat», ha manifestat en una breu comunicació.

Paral·lelament a aquesta informació, la cadena COPE ha avançat també que Joan Carles I no tornarà finalment a Espanya per Nadal a causa de la situació de la pandèmia de coronavirus i la seva condició de persona d’alt risc, tot i que ha desmentit el possible ingrés del rei emèrit.

Joan Carles I sembla que va traslladar a les seves persones pròximes un missatge en què assegura, sempre segons l’emissora, que prefereix l’estabilitat del lloc on es troba abans que la situació sanitària millori.

El monarca està des del mes d’agost passat a Abu Dhabi, on va viatjar després de fer-se pública la seva decisió de traslladar la residència fora d’Espanya. El pare de Felip VI va explicar llavors que deixava Espanya «davant la repercussió pública que estan generant certs esdeveniments passats» de la seva vida privada i per facilitar al seu fill la tasca com a cap de l’Estat.

Notícies relacionades

En aquell anunci pesaven les notícies sobre la seva amiga Corinna Larsen i les investigacions obertes a Suïssa i a la Fiscalia del Suprem sobre suposades donacions milionàries rebudes de l’Aràbia Saudita que presumptament no van ser declarades a Hisenda.

La seva possible tornada a Espanya havia sigut motiu de discussió durant les últimes setmanes, cosa que va portar el president del Govern, Pedro Sánchez, a defensar que era la Casa Reial i no el poder executiu qui havia de respondre a la qüestió de si el rei emèrit Joan Carles I tornaria a Espanya aquest Nadal o no.