La llista anticapitalista

La CUP crida a revertir «aquesta legislatura fallida» amb Dolors Sabater com a candidata

  • Els anticapitalistes presenten les seves llistes electorals després d’haver forjat un acord amb Guanyem Catalunya
1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La CUP ha presentat aquest dijous la seva llista a les eleccions catalanes amb l’exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, com a presidenciable després d’haver aconseguit un acord amb la seva formació, Guanyem Catalunya. En un acte al parc de l’Espanya Industrial de Barcelona, Sabater ha defensat la candidatura com la recepta per «revertir aquesta legislatura fallida». «Hem trencat com mai les costures dels partits perquè som moltes amb valentia i absoluta credibilitat per fer un nou cicle polític», ha etzibat.

Els anticapitalistes es presenten als comicis del 14-F amb un programa electoral que proposa «canvis estructurals» després de l’impacte de la pandèmia del coronavirus: «Aquest nou cicle suma les lluites nacionals i socials, perquè les unes i les altres no poden anar per separat, es necessiten i es retroalimenten», ha defensat Sabater, i ha afirmat que el referèndum de l’1-O els marca el camí.

«No ens volen perquè molestem. Per això ens fem més fortes. Podem demostrar que podem gestionar, governar i influir en la política de les institucions al servei de la vida; ho hem fet a molts municipis i també a la Generalitat», ha afegit.

Notícies relacionades

Els exdiputats Carles Riera i Eulàlia Reguant ocuparan el segon i tercer lloc per Barcelona, darrere de Sabater. Per Girona, es presenta l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà; per Lleida, Pau Juvillà, i per Tarragona, Laia Estrada.

Vuit anys després d’haver aconseguit els primers tres escons al Parlament, la CUP es proposa ara «condicionar la política institucional» per mantenir l’estira-i-arronsa a l’Estat posant de nou la desobediència sobre la taula i promet «assumir totes les responsabilitats» en la pròxima legislatura per impulsar un referèndum d’autodeterminació abans del 2025.