Audiència Nacional

Trapero assisteix al judici del 17-A per recolzar els Mossos

El major dels Mossos afirma tornar «amb molta tranquil·litat» a la seu judicial que el va jutjar

SAN FERNANDO DE HENARES (MADRID)  16 12 2020 - El mayor de los Mossos d Esquadra  Josep Lluis Trapero  se ha personado este miercoles en la sede de la Audiencia Nacional en San Fernando de Henares (Madrid) para asistir al juicio por los atentados cometidos en Cataluna en 2017 y ha comentando sentirse  con mucha tranquilidad   EFE  Fernando Villar

SAN FERNANDO DE HENARES (MADRID) 16 12 2020 - El mayor de los Mossos d Esquadra Josep Lluis Trapero se ha personado este miercoles en la sede de la Audiencia Nacional en San Fernando de Henares (Madrid) para asistir al juicio por los atentados cometidos en Cataluna en 2017 y ha comentando sentirse con mucha tranquilidad EFE Fernando Villar / FERNANDO VILLAR

1
Es llegeix en minuts

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, s’ha personat aquest dimecres a la seu de l’Audiència Nacional a San Fernando de Henares (Madrid) per assistir al judici pels atemptats comesos a la Rambla de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost del 2017. Trapero ha arribat «amb molta tranquil·litat» a la seu judicial, on va ser jutjat entre els mesos de febrer passats i juny per suposats delictes de sedició i desobediència en relació amb el procés, pels quals la Fiscalia demanava per a ell deu anys de presó i dels quals va resultar absolt, per la qual cosa va ser restituït en el seu càrrec el passat 12 de novembre.

L’Audiència Nacional ha reprès el judici a dos presumptes integrants de la cèl·lula gihadista, Mohamed Houli i Driss Oukabir, i un suposat col·laborador, Said Ben Iazza, acusats de participar en la preparació dels atemptats de la Rambla de Barcelona, mitjançant un atropellament múltiple amb una furgoneta, i Cambrils (Tarragona), que van deixar un total de 16 morts i 140 ferits. El major dels Mossos estava al comandament d’aquest cos policial quan es va produir l’atac.

Testimonis i pèrits

Notícies relacionades

Trapero ha explicat que assisteix per mostrar el seu recolzament als mossos d’esquadra que estan declarant aquests dies en la vista tant com a testimonis com com a pèrits. Quan li han preguntat sobre què sent al tornar a la seu judicial en la qual va ser jutjat ha dit: «Molta tranquil·litat», i ha insistit a destacar la tasca dels Mossos en la investigació sobre els atemptats que ha qualificat de «molt potent».

En la sessió d’aquest dimecres compareixeran com a pèrits agents de la policia autonòmica. Des que va començar el judici el passat 10 de novembre, han passat per davant del tribunal que presideix el magistrat Alfonso Guevara desenes de mossos que van analitzar les proves recollides relacionades amb els atemptats o que van investigar els membres de la cèl·lula gihadista, fins i tot els que van abatre l’autor de l’atropellament massiu a la Rambla de Barcelona o els que van neutralitzar els terroristes que van atacar a Cambrils.