PRESUMPTA DESVIACIÓ DE FONS PÚBLICS

El fiscal avala les intervencions telefòniques de Madí i Vendrell en l’operació Volhov

  • El ministeri públic defensa que les interlocutòries del jutge estan motivades
  • En el seu escrit, qualifica els delictes perseguits com de «greu naturalesa»
  • Això sí, recorda que al seu dia no va estar conforme amb la decisió del togat
salida-cugat

salida-cugat

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fiscalia avala les intervencions telefòniques dels telèfons de David Madí, exdirigent de CDC, i Xavier Vendrell, exconseller de RC, efectuades al si de la investigació sobre l’operació Voloh de presumpta desviació de fons públics per al procés. En la seva impugnació als recursos presentats per alguns imputats davant l’Audiència de Barcelona destaca que les interlocutòries que donen suport a aquesta mesura estan «prou motivades» i no hi ha arguments per anul·lar-los, alhora que al·lega que el jutge d’instrucció de la causa, Joaquín Aguirre, va adoptar aquesta mesura davant la «greu naturalesa» dels delictes perseguits.

Diversos imputats van presentar recursos contra de la decisió del togat d’ordenar la punxada dels telèfons de Madí i Vendrell, les converses del qual van ser claus per a la seva detenció el 28 d’octubre passat per part de la Guàrdia Civil i les de 19 persones més, així com la pràctica d’una trentena d’entrades i registres.

Els investigats han reclamat a l’Audiència de Barcelona l’anul·lació de les resolucions per, d’aquesta manera, desactivar les investigacions. Madí, que amb Vendrell i l’empresari Oriol Soler, són membres del denominat ‘estat major’ de Puigdemont, afirmava en el seu recurs que les intervencions telefòniques s’emmarquen en una indagació «prospectiva» i basada en «hipòtesis policials, sense fonament objectiu de cap classe».

Mesura necessària

Notícies relacionades

L’escrit del fiscal precisa que el ministeri públic «podrà o no estar d’acord amb la direcció de la investigació penal», però, recalca, les interlocutòries que ordenaven les intervencions el jutge exposa les raons que el condueixen a la seva adopció. L’acusació pública concreta que els delictes que s’investiguen són greus, per la qual cosa la mesura és «necessària per determinar les persones implicades, proporcional i idònia per a la consecució de les finalitats perseguides», segons fonts de la fiscalia. I precisa que «sense compartir la decisió acordada», entén que «ni que s’ha vulnerat cap dret fonamental» dels imputats i que la decisió «no pateix de cap vici de nul·litat. Al seu dia, la fiscalia es va mostrar en contra de la intervenció dels telèfons i, malgrat això, el jutge, les va acordar.