TROBADA

JxCat descarta la dimissió de Costa per reunir-se amb ultres

Artadi denuncia una «polèmica interessada»

El vicepresident primer de la Mesa  Josep Costa  durant el ple del Parlament l 1 de juliol de 2020 (Horitzontal) Bernat Vilaro ACN

El vicepresident primer de la Mesa Josep Costa durant el ple del Parlament l 1 de juliol de 2020 (Horitzontal) Bernat Vilaro ACN / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts

Junts per Catalunya ha defensat aquest dilluns sense matisos al vicepresident del Parlament, Josep Costa, en el punt de mira perhaver participat en una reunió amb representants de partits independentistes identitaris. La portaveu del partit, Elsa Artadi, ha descartat demanar-li que deixi el seu lloc a la Mesa de la Cambra.

Artadi ha donat per bona l’explicació de Costa quant al fet que no va assistir a la reunió virtual «en nom de JxCat», i que la direcció del partit no coneixia aquesta trobada. «JxCat no participa en una reunió perquèno busca cap coalició amb cap partit. No rebem una invitació ni de bon tros estem parlant amb altres partits per fer coalicions», ha afirmat.

Notícies relacionades

La portaveu de JxCat ha donat «tota la credibilitat» a les explicacions de Costa, i ha qualificat de «ridícul» que «es continuï polemitzant sobre un tema que no té polèmica», perquè«JxCat no es reuneix amb partits d’ultradreta».

«Aquestes polèmiques interessades sense cap fonament tenen un cost de desgast de l’electorat independentista», ha avisat Artadi, que també ha defensat la trajectòria del vicepresident del Parlament: «Si alguna persona ha defensat els drets dels presos, a Puigdemont, l’acta de Torra, ha sigut Costa. Aquesta polèmica interessadaté a veure amb desgastar la persona que ha liderat la bandera dels drets i les llibertatsamb accions exemplars».