Nit de Nadal i Nit de Cap d'Any, 1.30 h. Nit de Reis, 23 h

Aragonès fa una crida que les festes no siguin la llavor de la tercera onada

Dona per superada la segona escomesa pandèmica

toque-queda / periodico

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

El president substitut, Pere Aragonès, ha comunicat aquest dimecres en seu parlamentària quines seran les hores en què es decretarà el toc de queda en els dies més assenyalats de les festes nadalenques. Així, finalment, la Nit de Nadal i la Nit de Cap d’Any el confinament serà obligatori a les 1.30 hores, ja dels dies 25 de desembre i 1 de gener. La Nit de Reis, el toc de queda arribarà a les 23 hores, tot i que en quedaran exclosos, òbviament, els tres Reis d’Orient i l’equip auxiliar per motius de feina.

En la seva compareixença setmanal davant el Parlament, Aragonès ha donat per liquidada la segona onada i s’ha felicitat que el Govern l’hagi pogut controlar amb molta més velocitat que «altres comunitats», en clara referència a la de Madrid i la discutida gestió de la seva presidenta, Isabel Díaz Ayuso.

Notícies relacionades

Amb tot, Aragonès, lluny de mostrar un to triomfalista, ha dibuixat immediatament noves nuvolades en l’horitzó. Ha traçat un fil de continuïtat entre la reobertura d’alguns sectors econòmics, singularment, la restauració, i el canvi de tendència ja detectada en la velocitat de transmissió del virus. «Seguim decreixent, però a una velocitat més baixa. I hi pot haver un canvi de tendència si no hi ha una àmplia conscienciació». Així, ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana en les festes nadalenques: «Que el canvi d’any no sigui la llavor de la tercera onada», ha reclamat.