trencar la neutralitat

Robles retreu als militars retirats la seva carta al rei Felip VI

zentauroepp54673917 madrid  28 08 2020  la ministra de defensa margarita robles 200828122350

zentauroepp54673917 madrid 28 08 2020 la ministra de defensa margarita robles 200828122350 / Mariscal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha criticat els militars retirats que van dirigir una carta al Rei desqualificant el Govern, amagant-se per a això en un uniforme «que ja no tenen dret a portar», vulnerant la «neutralitat política» i implicant el cap de l’Estat, que és «de tots».

Abans de presentar davant el ple del Congrés els Pressupostos del 2021 del seu departament, Robles ha fet menció a la missiva publicada diumenge passat per ‘El País’ en la qual 73 militars retirats asseguren que la «cohesió nacional» corre greus riscos amb l’actual Govern «social-comunista, avalat per filoetarres i independentistes».

Notícies relacionades

Robles ha començat reconeixent als militars que «avui estan retirats i continuen vestint els valors castrenses» i també els que ara «estan fent política en els seus partits i defensen el que creuen que són els interessos dels ciutadans». Davant seu, ha dit que «en cap cas» pot reconèixer els que «en missives, emparant-se amb una carrera militar en la qual ja no serveixen, pretenen implicar Sa Majestat el Rei vulnerant la neutralitat política», segons EFE.

«El cap de l’Estat Sa Majestat el Rei és de tots, no d’alguns», ha afirmat la ministra per criticar que els qui firmen la carta «no estan fent el que han de fer com a servidors públics, ni defensant els valors que caracteritzen la família castrense i la família militar».