Covid-19

Sánchez i Illa visiten l'Hospital de La Paz entre esbroncs i crítiques de Madrid per no convidar-los

Almeida s'ha afegit a la visita i ha denunciat que la Moncloa no els hagi convidat, aprofitant que Ayuso no éra a Madrid

paz / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del Govern, Pedro Sánchez, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el de Ciència i Innovació, Pedro Duque, han visitat aquest divendres l’Hospital de la Paz, una visita embolicada en la polèmica pels esbroncs que han rebut els dos primers a l’arribar-hi i pel malestar que ha provocat en el Govern madrileny perquè, segons ha denunciat la Moncloa, no els han tingut en compte.

Sánchez i Illa han arribat junts a aquest hospital minuts abans de les 11 del matí per visitar, en concret, la Unitat Central d’Investigació Clínica i Assajos Clínics i han sigut rebuts amb crits de «fora», esbroncs i el soroll d’alguna cassola per part d’un grup d’unes trenta persones que els esperaven a fora del centre hospitalari.

Ressentiment del PP madrileny

A més de les protestes a l’entrada, la visita ha provocat les queixes del Govern madrileny, que no ha sigut informat ni convidat a l’acte, fixat precisament un dia en què la presidenta autonòmica, Isabel Díaz Ayuso, es troba a Barcelona.

Finalment, hi ha acudit l’alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, que ha rebut aplaudiments per part dels concentrats a les portes La Paz, tot i que també s’ha sentit que algú el cridava mentider. Al sortir, l’alcalde ha confirmat en declaracions que el Govern no els va informar de la seva intenció de visitar la Paz.

«Quan per primera vegada el president del Govern decideix trepitjar un hospital de la ciutat de Madrid, el fet que no m’hi hagi convidat no vol dir que no tinguem la cortesia institucional d’acompanyar-lo», ha denunciat. I ha remarcat que «sembla estrany que aprofiti que no hi ha Ayuso per visitar un hospital i no convidi ningú». «Es podria pensar que com és possible visitar un hospital de la Comunitat de Madrid sense la presidenta ni l’alcalde», ha remarcat.

Prevista a última hora

La Moncloa va fer pública aquesta visita a última hora de dijous, en l’agenda del Govern que cada dia difon sobre les 9 de la nit. No s’hi esmentava la presència de cap membre del govern regional i s’explicava que tindria cobertura oficial, és a dir, que els mitjans de comunicació no podrien fer-ne el seguiment dins de l’hospital.

Notícies relacionades

Abans que la Moncloa difongués la seva agenda a aquella hora, l’Ajuntament de Madrid ja havia anunciat que Martínez-Almeida tenia previst participar a les 11 en la presentació de nominacions dels Premis Forqué. No obstant, després va comunicar que, «a causa d’un canvi d’agenda», l’alcalde no assistiria a aquell acte i que al seu lloc visitaria l’Hospital Universitari de La Paz amb Sánchez.

La visita ha durat uns 45 minuts i, abans d’abandonar l’hospital, s’ha pogut veure com a les portes Sánchez ha parlat uns minuts amb un dels professionals sanitaris mentre Illa i Duque esperaven junts a un costat i Almeida, al darrere. De camí al cotxe, Sánchez ha tornat a rebre les queixes de la gent que, malgrat la pluja, encara era allà. En aquesta ocasió, a més dels crits de «fora», s’ha sentit com algun dels assistents deia a Sánchez «comunista de merda».