EL LABERINT CATALÀ

Torrent i els expresidents del Parlament demanen una llei d'amnistia per als presos de l'1-O

Diuen que els indults «poden ser una bona solució per a qüestions personals»

zentauroepp55973373 parlament201124191119

zentauroepp55973373 parlament201124191119 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Parlament, Roger Torrent, i els expresidents de la Cambra Carme Forcadell, Ernest Benach i Joan Rigol han firmat aquest dimarts la petició per tramitar una llei d’amnistia al Congrés per als presos de l’1-O i de totes les persones encausades pel procés independentista.

En un acte al Parlament, en el qual l’expresidenta Núria de Gispert no ha pogut participar per un problema de salut lleu, Torrent ha defensat la necessitat que s’aprovi una llei orgànica d’amnistia per «avançar en la resolució democràtica al conflicte».

«Per més repressió que hi hagi, per més voluntat de venjança que hi hagi, no resoldrem així el conflicte polític. Ens provocarà dolor, ens provocarà situacions familiars injustes, però no avançarem en la resolució del conflicte», ha lamentat.

Ha afirmat que els indults «poden ser una bona solució per a qüestions de caràcter personal», però, segons ell, el que servirà per solucionar el conflicte és l’amnistia, informa Europa Press.

«Grans consensos»

Notícies relacionades

Torrent ha insistit que és l’«única solució efectiva per posar fi a la situació de repressió que viuen milers de catalans» i ha remarcat que l’amnistia i el referèndum són dos grans consensos avalats per la majoria de la ciutadania de Catalunya, segons ell.

«Nosaltres aquí de nou reivindiquem que es facin realitat al més aviat possible. És l’única manera d’avançar cap a la resolució democràtica del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat», ha acabat abans de firmar el document, juntament amb Forcadell, Benach i Rigol, per escenificar el seu recolzament a aquesta proposta.