REFERENT DEMOCRÀTIC

20 anys sense Ernest Lluch: «Crideu, perquè mentre crideu no mateu»

El partit socialista recorda el llegat de diàleg de l'exministre assassinat per ETA just avui fa dues dècades

44439422 59

44439422 59

4
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En el 20è aniversari de la mort d’Ernest Lluch en mans de la banda terrorista ETA, aquest 21 de novembre, el PSC recordarà el llegat democràtic i de diàleg de l’exministre de Sanitat i Consum amb una trobada digital a través del seu canal de Youtube. En l’acte de record, que començarà a les 12.00 hores, intervindran el diputat per Guipúscoa del PSE-EE/PSOE Odon Elorza, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el líder dels socialistes a Catalunya, Miquel Iceta

Una de les frases del polític de Vilassar de Mar assassinat pels terroristes als 63 anys, quan ja estava de retirat de la vida política, «Crideu més, que crideu poc. Perquè, mentre crideu, no mateu», ha sigut l’escollida per cridar a la convocatòria del seu record, que tothom podrà seguir en directe a través de l’enllaç a Youtube: https://youtube.com/user/psctv.

Aquest dissabte el president del Govern, Pedro Sánchez, ha recordat la figura del polític català, a qui La 2 li dedica aquesta nit un documental, ‘Ernest Lluch, lliure i atrevit’, en què es donarà veu a amics, companys, periodistes i familiars del socialista.

«Gràcies per la teva gran tasca política, el teu exemple i valentia. Gràcies per fer de tots la Sanitat Pública. Amb aquesta avui es combat la pandèmia i se salven milers de vides. Gràcies, Ernest», ha escrit Sánchez.

Llei de Sanitat i de l’Avortament

La figura de Lluch va ser clau per posar els fonaments per fer d’Espanya un país modern, amb la implementació de la llei general de sanitat de 1986 i la primera llei de l’avortament. Mentre intentava construir ponts d’entesa a Euskadi, el comando Barcelona d’ETA el va assassinar.

Dijous passat, el president del País Valencià, Ximo Puig, ja va reivindicar el llegat de Lluch recordant les seves paraules: «Necessitem ponts, no murs». «En aquests temps abocats a les aliances necessitem constructors de ponts com l’Ernest, no obrers que alcin murs», va afirmar en l’acte ‘Vint anys sense Ernest Lluch’, celebrat en la Facultat d’Economia de la Universitat de València (UV), institució on va ensenyar i d’on va ser catedràtic d’Economia. L’homenatge va comptar amb la filla del professor assassinat, Rosa Lluch; la rectora de la UV, Mavi Mestre, i el degà de la Facultat d’Economia, José Manuel Pastor.

Notícies relacionades

«La memòria democràtica obliga a recordar la seva figura al costat de totes les víctimes del terrorisme etarra, sempre des de la fermesa democràtica i des d’una mirada al passat que ens ensenyi les lliçons necessàries per encarar el futur», va dir Puig.

Record a les xarxes

Són molts els polítics socialistes i d’altres formacions els que avui han aprofitat per rendir homenatge a Ernest Lluch. Des de Patxi López, Salvador Illa, Jaume Collboni o Inés Arrimadas.

Temes:

ETA PSC PSC