Vox recorrerà la immersió lingüística de la llei d'educació

Els ultres portaran la iniciativa al Tribunal Constitucional per «assaltar les llibertats»

Acusen el Govern de coalició de voler acabar amb l'educació especial

Vox recorrerà la immersió lingüística de la llei d'educació
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La formació de Santiago Abascal recorrerà al Tribunal Constitucional la llei d’educació que, mitjançant una esmena del PSOEUnides Podem i ERC, elimina la referència expressa que el castellà sigui la llengua vehicular en l’ensenyament i pretén blindar la immersió lingüística a Catalunya. «Es consolidarà un nou assalt a les llibertats i als drets dels espanyols», ha sentenciat el portaveu nacional de Vox, Jorge Buxadé

El dirigent d’extrema dreta ha assegurat que la reforma de la llei d’educació que encapçala la ministra Isabel Celáa va «contra les llibertats» dels nens perquè suposa la «supressió de l’espanyol com a llengua d’ensenyament a determinats territoris».

No obstant, aquesta sentència no és correcta, ja que el que estableix aquesta reforma és que els estudiants acabin l’educació secundària obligatòria amb competències tant en castellà com en català. En el cas que a l’acabar l’ESO un alumne no mostri les competències i destreses exigides en algun dels dos idiomes, els centres educatius seran els encarregats d’establir mesures per suplir aquestes llacunes i arribar al bilingüisme

Educació especial

Buxadé també ha criticat l’«atac tremend» que pateix l’educació especial. «És molt greu per a nosaltres i fem una defensa encesa de l’educació especial, del dret dels nens que es troben en aquesta situació personal perquè tinguin un procés de formació i aprenentatge adaptat a les seves exigències», ha assegurat. 

Notícies relacionades

Referent a això, Celáa ja va negar fa mesos que aquesta fos la seva intenció. En el projecte de la llei d’educació, que si és aprovada substituirà la LOMCE, es fixa un termini de deu anys per integrar els alumnes amb necessitats educatives especials en centres ordinaris. «De cap manera suposa el tancament dels centres especials», va sentenciar la ministra.