CAMÍ DE LES URNES

El PSC veu «incompetent» la gestió de la pandèmia d'ERC

Reclama que s'utilitzin en ajuts als afectats el «superàvit» de 891 milions

undefined53692362 la viceprimera secret ria del psc  eva granados  en roda de 200608151714

undefined53692362 la viceprimera secret ria del psc eva granados en roda de 200608151714 / Silvia Jardi

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

Al llibre firmat per Oriol Junqueras i Marta Rovira ‘Tornarem a vèncer’, ERC situa com a rival a batre el PSC, sobretot en l’àrea metropolitana. Els socialistes catalans, que volen presentar-se a les eleccions com un partit en el qual es pot confiar per a l’administració de la quotidianitat dels ciutadans, han respost aquest dilluns colpejant els republicans per la seva gestió de la pandèmia de coronavirus.

La vice primera secretària del PSC, Eva Granados, ha qualificat aquest dilluns d’«incompetent» l’actuació d’ERC respecte «als serveis públics» que gestiona des de la Generallitat. Si els republicans estan obsessionats a donar una imatge de bons governants, per als socialistes no estan complint aquestes expectatives en àmbits com l’educació, les residències per a la tercera edat o els ajuts als autònoms que s’han vist obligats a cessar la seva activitat temporalment per culpa del virus.

Notícies relacionades

«Hi ha milers de grups confinats sense els equipaments telemàtics necessaris», ha recordat Granados sobre la situació a les escoles. I també ha dit que és «inadmissible que tornin a estar col·lapsades les pàgines d’accés per als ajuts» als qui han hagut de tancar els seus negocis, o els problemes a les residències.

Superàvit infrautilitzat

El PSC, que recorda que el Govern ha destinat a Catalunya més de 3.000 milions d’euros per lluitar contra el virus, calcula que a finals de setembre la Generalitat tenia un «superàvit» de 891 milions d’euros, i no entén que no els destini a aquestes comeses. A més, es queixa que en matèria educativa, per exemple, el Govern del País Valencià sí que hagi «garantit» l’accés a una educació a distància.