Cuixart insta el sobiranisme a aprovar una llei d'amnistia en el Parlament

El president d'Òmnium apunta que «sense el final de la repressió, el diàleg resulta impossible»

fcasals40432142 madrid 06 10 2017 llegada de jordi cuixart de onmium  para p190111093906

fcasals40432142 madrid 06 10 2017 llegada de jordi cuixart de onmium para p190111093906 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha instat el moviment sobiranista a «recuperar la iniciativa i a passar de la protesta a la proposta», i en aquesta línia l’ha emplaçat a aprovar una llei d’amnistia en el Parlament català.

Cuixart fa aquesta crida en un correu enviat aquest dissabte als socis d’Òmnium des del CP Lledoners en què afirma que la repressió no s’ha frenat, sinó que s’ha incrementat, i posa com a prova d’això la recent operació policial «per criminalitzar el sobiranisme».

A fi de «transformar cada embat en un pas endavant», Cuixart demana una resposta unitària que es materialitzi en el Parlament en forma de llei d’amnistia «per continuar denunciant l’atropellament de drets que patim», afirma.

Única solució col·lectiva

«Exigim l’amnistia per a gairebé 2.900 represaliats perquè és l’única solució col·lectiva i, sobretot, per poder afrontar la resolució política del conflicte», diu Cuixart, que afronta una condemna de nou anys de presó.

«Sense el final de repressió, el diàleg resulta impossible», afirma Cuixart, que també aprofita aquest correu per traslladar un missatge de recolzament al món cultural en vista de les noves restriccions que l’afecten.

Notícies relacionades

Cuixart assegura que la cultura «és un bé essencial i de primera necessitat», i per això reclama un tracte «digne» per a aquest sector.

En aquesta línia, Cuixart també adverteix que la pandèmia de la Covid-19 interpel·la tota la societat, i exposa les que creu que haurien de ser les prioritats en la lluita contra la pandèmia: «Salvar tants llocs de treball com sigui possible, parar desnonaments i fer que les decisions dels governants donin prioritat a la ciutadania».