ERC anuncia mesures legals «per l'espionatge polític» d'un «Estat podrit»

Vilalta afirma que tots els escenaris estan «oberts» respecte als Pressupostos

Considera el govern «còmplice» per mantenir el seu silenci sobre l'operació Volhov

undefined52593720 la secret ria general adjunta d erc  marta vilalta  en roda 200302152057

undefined52593720 la secret ria general adjunta d erc marta vilalta en roda 200302152057 / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha acusat l’Estat d’efectuar «espionatge polític» al gravar i difondre, via filtració, les converses privades de persones relacionades amb l’independentisme que no tenen res a veure amb la causa judicial que es pugui seguir. Vilalta s’ha referit així a la divulgació de les converses entre membres d’ERC en la qual aborden una presumpta falta de carisma de Pere Aragonès i altres membres de la cúpula dels republicans.

Davant això, i per la mateixa operació Volhov, portada a terme la setmana passada, la portaveu ha anunciat que ERC prendrà mesures legals a tots els nivells, també l’europeu, per denunciar les pràctiques d’un Estat que «està podrit» i que utilitza les seves «clavegueres per realitzar espionatge polític».

ERC no dona cap credibilitat a les informacions que deriven de la causa judicial de Volhov: «Tot el que porta la marca del tinent coronel de la Guàrdia Civil Daniel Baena, àlies ‘Tácito’, és una pura invenció. ‘Tácito’ és el creador de totes les farses del procés».  El que pretén l’Estat, segons l’opinió de Vilalta, és «atemorir i escarmentar els independentistes i, alhora, dividir-los».

Malgrat no donar-li cap credibilitat, Vilalta ha aclarit que si alguna de les acusacions que s’afirmen en les interlocutòries, les pressions de Xavier Vendrell al Govern en benefici propi, es revelés que és certa, el partit «serà el primer a investigar» aquestes possibles conductes.

Clima inadequat

Notícies relacionades

La número 2 extramurs ha afirmat que Volhov no ajuda a «crear el clima de negociació propici» i ha exigit al Gabinet de Pedro Sánchez «que surtin del silenci i expliquin si avalen o no aquesta operació policial. Mentre no se’n desmarquin són còmplices» d’aquestes actituds antidemocràtiques, segons els republicans.

 Sobre els pressupostos generals de l’Estat, Vilalta ha reconegut contactes i ha avançat que hi hauria una reunió en les pròximes hores però, quan falten quatre dies perquè venci el termini de presentació de les esmenes a la totalitat als comptes, ERC encara no ha pres una decisió: «Tots els escenaris estan oberts».