OPERACIÓ VOLHOV

La Guàrdia Civil escorcolla la casa de Xavier Vendrell

Familiars i amics s'hi han acostat per mostrar el seu recolzament

zentauroepp12936992 xavier vendrell201028095945

zentauroepp12936992 xavier vendrell201028095945

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha escorcollat aquest dimecres el domicili de l’exdirigent d’ERC Xavier Vendrell, a Sant Joan Despí (Barcelona), en el marc d’una operació contra empresaris pròxims al procés. El registre, que ha començat al matí i s’ha prolongat fins a primera hora de la tarda, s’ha realitzat amb un dispositiu discret, amb agents de paisà i vehicles sense logotip.

Notícies relacionades

Al llarg del dia, familiars i amics de Vendrell s’han acostat al domicili per mostrar el seu recolzament. Quan han sortit de la casa, l’exdirigent republicà ha pujat a un dels cotxes de la Guàrdia Civil, que s’ha desplaçat al carrer del costat per registrar la fundació pedagògica El Brot, el patronat de la qual dirigeix aquest empresari.

L’operació Volhov de la Guàrdia Civil, desenvolupada aquest dimecres en diversos punts de Catalunya, investiga la suposada destinació irregular de subvencions públiques en l’entorn d’entitats i empresaris independentistes. La Guàrdia Civil també intenta esbrinar si l’Ajuntament de Cabrera de Mar va fer una requalificació urbanística irregular per afavorir a la fundació pedagògica que presideix Vendrell, informa l’ACN. En total s’han realitzat 31 registres i 21 detencions per esbrinar si s’han finançat irregularment projectes independentistes, com ara Tsunami Democràtic.