Malestar al Govern després que Tremosa 'dinamités' la roda de premsa de Budó

Empresa tuiteja els acords de l'Executiu abans de la intervenció de la portaveu

Els missatges donaven compte dels ajuts a la restauració i van ser esborrats poc després

zentauroepp29680428 barcelona 15 05 2015 entrevista al europitado ramon tremosa 200903121833

zentauroepp29680428 barcelona 15 05 2015 entrevista al europitado ramon tremosa 200903121833

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

La Conselleria d’Empresa, liderada per Ramon Tremosa, ha publicat aquest dimarts a Twitter els acords als quals havia arribat el Govern 45 minuts abans de l’inici de la roda de premsa habitual dels dimarts. Poc després, i davant el malestar creat entre Tremosa i la consellera de Presidència, i portaveu, Meritxell Budó, al veure dinamitada la seva compareixença, els missatges a la xarxa social han sigut eliminats. L’inici de la roda de premsa s’ha retardat mitja hora, fins que s’han calmat les aigües.

Captura dels missatges a Twitter de la Conselleria d’Empresa

Fonts de l’Executiu, alienes a Empresa, van atribuir la publicació dels tuits a l’enuig del mateix Tremosa per veure’s exclòs de la roda de premsa. El conseller pretenia comparèixer per donar compte de les mesures que afectaven el seu departament. 

En els tuits, la conselleria dona compte dels ajuts aprovats en el sector de la restauració. Es divideixen en tres parts. Els ajuts directes, de fins a 1.500 euros per beneficiari, per a una suma total de 40 milions; les línies de crèdit, per un màxim de 15.000 euros per sol·licitant, i un cost global de 15 milions, i, finalment, la reducció dels lloguers en un 50% en cas de suspensió de l’activitat.

Ampliació de pressupost

Notícies relacionades

Més enllà del Departament d’Empresa, el Govern també ha pres mesures en altres àrees sensibles a la crisi sanitària, social i econòmica derivada de la pandèmia. Així, s’ha acordat ampliar en 400 milions el pressupost d’aquest any de la Generalitat. Aquesta partida, que neix de la relaxació del límit de dèficit de les autonomies al 0,2%, es farà servir en polítiques de vivenda (26 milions), de protecció social (20 milions) i industrials, de promoció econòmica i culturals  (13 milions per a cada àmbit). La resta es repartirà entre les conselleries segons un pla de xoc que el Govern està preparant.

Així mateix, el Departament de Salut sumarà 300 milions més, derivats del fons estatal per a la Covid-19. Segons ha explicat Budó, la nova partida es dedicarà, en part, a millorar la xarxa de rastreig de nous contagis, amb la contractació de 376 enquestadors, que se sumaran als 2.300 ja existents.  Finalment, el Govern ha anunciat la gratuïtat del telèfon del 061 mentre duri la pandèmia.