24 d’oct 2020

Anar al contingut

els fets van ocórrer a tenerife

El diputat de Podem Alberto Rodríguez, citat pel Suprem per un aldarull amb la Policia el 2014

El dirigent de la formació morada ha de comparèixer en qualitat d'investigat per un presumpte delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat

El Periódico

El diputat de Podem Alberto Rodríguez, citat pel Suprem per un aldarull amb la Policia el 2014

JUAN MEDINA

El diputat d’Unides Podem i secretari d’organització de la formació morada, Alberto Rodríguez, ha sigut citat a les 11.00 hores del pròxim dimarts pel magistrat del Tribunal Suprem Antonio del Moral. El jutge vol prendre-li declaració voluntària en qualitat d’investigat en un presumpte delicte d’atemptat contra agents d’autoritat.

La Sala Penal del Suprem va acordar obrir causa a Rodríguez després que el Jutjat d’Instrucció número 4 de San Cristóbal de la Laguna (Tenerife) enviés testimoni d’un procediment seguit contra ell en virtut d’un atestat instruït per la Policia de la comissaria de La Laguna el 2014 per la comissió d’un presumpte delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat i lesions durant una protesta.

Fase prèvia al suplicatori

En cas de no acudir, el Suprem podria emprendre un procediment d’imputació formal del diputat sol·licitant al Congrés un suplicatori per poder investigar-lo. En la mateixa situació es podria veure el líder del partit, Pablo Iglesias, en el cas que la Sala Penal de l’alt tribunal aculli l’exposició raonada que ha elevat contra ell el jutge de la peça ‘Dina’, que va investigar el robatori de dades del telèfon mòbil de la seva exassessora Dina Bousselham.

Sobre els fets atribuïts a Rodríguez el ministeri fiscal havia presentat escrit d’acusació qualificant la seva conducta de delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat i falta de lesions, fets pels quals sol·licita la imposició d’una pena d’un any de presó pel delicte i un mes de multa per la falta.

El fiscal sol·licita una pena d’un any de presó pel presumpte atemptat contra els agents i un mes de multa per una falta de lesions

El jutjat d’instrucció havia acordat l’obertura del judici oral contra ell per fets presumptament constitutius del delicte esmentat, però a l’acreditar la seva condició de diputat, va acordar la nul·litat parcial de la interlocutòria esmentada en la part que es referia a l’aforat.

Protestava contra la ‘llei Wert’

El fets que s’investiguen, segons la Fiscalia, es remunten al 2014, quan Rodríguez participava en una protesta contra la LOMCE organitzada coincidint amb la visita a La Laguna (Tenerife) del llavors ministre d’Educació del Govern del PP, José Ignacio Wert, que havia de participar en la inauguració de la catedral.

Segons els atestats la manifestació va derivar en insults als agents desplegats per protegir les autoritats i llançament de tanques i tota mena d’objectes, per la qual cosa alguns agents van resultar agredits. Rodríguez es trobaria en un grup de persones que haurien participat en agressions, com cops de pancarta i cops de puny, i la seva participació exacta en aquests delictes haurà de ser aclarida ara pel Suprem.

Respecte a aquest mateix diputat, el Tribunal Suprem va obrir una causa el 2017 per un delicte de desordre públic en relació amb uns fets ocorreguts a La Laguna el 25 de desembre del 2006 i, posteriorment, va declarar extingida la seva responsabilitat penal al considerar que havia prescrit el delicte pel qual se l’havia investigat.