SITUACIÓ A LA COMUNITAT

Ayuso no fa cas de la petició d'Aguado de confinar Madrid abans de Nadal

La presidenta regional insisteix a «no parar l'economia» i que facin quarantena només els infectats

undefined55473985 la presidenta de la comunidad de madrid  isabel d az ayuso  201018184600

undefined55473985 la presidenta de la comunidad de madrid isabel d az ayuso 201018184600 / Jesus Hellin

2
Es llegeix en minuts
Agencias

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha apostat per adoptar mesures «dialogades amb el Govern i els altres ajuntaments» per fer front a la Covid-19, però ha insistit que no es pot «rematar l’economia». «Ens estem enfonsant», ha assegurat.

Ayuso s’ha referit al plantejament del vicepresident regional, Ignacio Aguado, que en una entrevista a ‘El País’, ha indicat que vol arribar al Nadal amb una incidència acumulada de 25 casos positius per cada 100.000, per a la qual cosa creu que «potser sigui necessari fer una parada, un ‘stop and go’, com diuen a la fórmula 1, durant uns dies definits». Ayuso ha sentenciat que «l’objectiu és que no hi hagi contagis, no 25, que no n’hi hagi cap».

Després d’un acte homenatge a les víctimes del coronavirus a la Puerta del Sol, Ayuso ha expressat que la Conselleria de Sanitat té «els millors experts» i que, per tant, han de ser ells els que vagin fixant «els següents passos», una vegada decaigui l’estat d’alarma a la regió.

La presidenta ha destacat que l’objectiu del seu Govern és «salvar vides» i que aviat es recuperi «la normalitat», i ha defensat «polítiques assenyades i moderades en què no s’enfronti salut i economia».

Zones bàsiques sanitàries

«Continuo apostant per les polítiques de la Conselleria de Sanitat, dialogades amb el Govern i els altres ajuntaments, i junts buscar solucions assenyades en què, mentre convivim amb aquest virus que sembla que serà durant un llarg temps, puguem anar acabant amb ell i no rematar l’economia, perquè ens estem enfonsant», ha ressaltat.

Així mateix, ha defensat les «mesures assenyades» que estava aplicant la comunitat i que li agradaria «negociar amb el Govern d’Espanya, com continuar aplicant-les amb la seva ajuda», perquè siguin «més eficaces», amb referència a les zones bàsiques sanitàries.

En aquesta línia, Ayuso ha detallat la seva proposta de continuar fent tests als ciutadans de tal manera que «les persones que van contagiant siguin les que facin quarantena i les altres surtin a guanyar-se la vida».

Pel turisme i les reunions familiars

Notícies relacionades

Aguado ha insistit que «tots» els madrilenys haurien de fer la parada per abaixar la corba i arribar al Nadal «amb més garanties». Si no, hi haurà més pacients als llits uci, «amb la grip, amb més ingressos. No podran venir turistes, hi haurà més restriccions, es perjudicarà els comerciants, no hi haurà campanya de Nadal» i serà «molt complicat aixecar la mà perquè les famílies es reagrupin», ha advertit en l’entrevista.

Aguado ha destacat que no és partidari d’obrir els locals d’oci fins a la una de la matinada, sinó d’adaptar l’estratègia partint de com vagin els esdeveniments». I ha apuntat que l’explicació que els ha donat Sanitat per aquesta ampliació d’hores passa per no allargar les reunions traslladant-les a les vivendes. «Perquè no es porti la festa a casa. Els contagis es produeixen fonamentalment a les cases perquè pensem que el nostre entorn no ens pot contagiar», ha indicat el vicepresident regional.