ENTREVISTA A TVE

Laura Borràs (JxCat): «Per ser independentista l'Estat assenyala, apunta, dispara»

«El món no independentista és un món que assenyala, que persegueix, que denuncia», afirma la diputada

«En el món anomenat unionista hi ha molta intransigència, molta càrrega de negativitat», insisteix

zentauroepp48501820 laura borras rueda prensa190606121447

zentauroepp48501820 laura borras rueda prensa190606121447 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

En una entrevista en el programa ‘Cafè d’idees’ de Gemma Nierga en La 2 de TVE, la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha afirmat, sobre la petició de Junts que els treballadors públics assumeixin «sacrificis personals i patrimonials» a favor de la independència, i quan se li ha preguntat sobre la possible por entre aquests a defensar la independència tot i arriscar el seu patrimoni, que «els treballadors són lliures de fer la seva feina, el que diem és: si per ser independentista, l’Estat assenyala, apunta, dispara, els treballadors que són independentistes i que volen dur a terme la seva feina d’acord amb aquests principis estan en el punt de mira de l’Estat i això exigeix sempre... només el fet d’estar en el punt de mira ja és un sacrifici». 

A la pregunta de quins exemples existeixen d’aquesta situació, la parlamentària ha explicat que «a l’interior de la Generalitat, persones que han fet aquesta defensa portant un llaç groc... es van fer arrencar llaços grocs durant el 155 dels llocs de treball».

«El món no independentista assenyala, persegueix, denuncia»

Notícies relacionades

I quan se li ha preguntat sobre si un treballador de la Generalitat contrari a la independència també pot ser que sigui assenyalat, la parlamentària de JxCat ha respost: «No crec que hagi passat, perquè el moviment independentista és extraordinàriament respectuós». A la pregunta següent sobre si el no independentista no és respectuós, l’exconsellera de Cultura ha contestat que «hem vist que el món no independentista és un món que assenyala, que persegueix, que denuncia, que qüestiona contínuament de la manera...». «El que estic dient és que l’independentisme és cívic, pacífic i democràtic i en canvi hem trobat que en el món anomenat unionista hi ha molta intransigència, molta càrrega de negativitat o d’expressió d’aquesta diferència d’una manera molt agressiva», ha insistit. En aquest sentit ha posat com a exemple «gent que arrenca llaços [grocs] i s’encara a la gent; no sé si ha vist ningú que posi llaços i s’encari a la gent contrària».

Borràs ha insistit en la situació de «persecució judicial». Quan se li ha preguntat per què en la ponència política de Junts la paraula ‘confrontació’ apareix 32 vegades i la paraula ‘Covid’ 2 vegades ha contestat: «Esperem que la paraula ‘Covid’ desaparegui de la nostra vida».