MONARQUIA

Garzón insisteix en les seves crítiques al Rei: «Quan un surt del carril, cal denunciar-lo»

El ministre de Consum ja va acusar el monarca d'incomplir el principi de neutralitat i maniobrar «contra el Govern democràticament elegit»

zentauroepp52402937 alberto garzon200221134548

zentauroepp52402937 alberto garzon200221134548 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre de Consum, Alberto Garzón, s’ha reafirmat aquest dijous en les seves crítiques al Rei Felip VI, que va acusar d’incomplir el principi de neutralitat que marca la Constitució i maniobrar «contra el Govern democràticament elegit». «Quan un surt del carril, cal denunciar-lo», ha assegurat.

En una entrevista a RNE, Garzón ha afirmat que va fer «el correcte» i ha instat a fer una «reflexió» de per què la dreta utilitza la monarquia «per llançar-la al cap de la gent que no pensa com ells». «Com deia el vicepresident, fan un flac favor a la monarquia quan la fan de part», ha afegit.

Segons ha explicat Garzón, el que va fer va ser donar «un toc d’atenció» al monarca. «Vaig defensar la neutralitat de les institucions i, per tant, de la Constitució», ha continuat, per després recordar que, mentre a Espanya hi hagi una monarquia parlamentària, ha de ser neutral i ha d’estar associada al conjunt dels espanyols.

En aquesta línia, i després de les crítiques de la ministra de Defensa, Margarita Robles, a les paraules de Garzón i de Pablo Iglesias, Garzón ha destacat que en l’Executiu hi ha dos partits amb «opinions diferents». «Coalició no significa homogeneïtat», ha asseverat, per després assenyalar que el PSOE «respecta» la postura d’Unides Podem.

Monarquia no «prioritària»

Notícies relacionades

«Ells tenen la seva opinió i a nosaltres la nostra», ha continuat el titular de Consum, que ha posat de manifest que, per a la formació ‘morada’, la «situació de la Direcció de l’Estat» no és una qüestió prioritària. «És un element a tenir en compte, però el prioritari és la crisi social i econòmica i social», ha conclòs.

Així, i malgrat que «tots saben quin és el model d’Estat preferit» per Unides Podem, Garzón ha reconegut que, «honestament», el debat sobre la vigència de la corona «no és un tema rellevant». «Ara bé, com a membres del Govern tenim opinió sobre les coses, i el fet d’opinar sobre una no significa que deixem de prestar atenció a la resta», ha remarcat.