RESOLUCIÓ JUDICIAL

El TSJC ordena a Torra que s'abstingui d'exercir el càrrec avui mateix

L'alt tribunal català acorda adreçar-se a Pere Aragonès per fer efectiva la substitució interina

zentauroepp55157792 torra200928140724

zentauroepp55157792 torra200928140724 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat al president de la Generalitat, Quim Torra, que s’abstingui a partir d’aquest mateix dilluns d’exercir el seu càrrec, arran de la sentència del Tribunal Suprem que confirma la seva inhabilitació per un període d’un any i sis mesos. L’alt tribunal català ha instat, a més, que s’oficiï el vicepresident del Govern, Pere Aragonés, perquè comenci els tràmits per a la substitució interina prevista en l’Estatut.

Notícies relacionades

Els magistrats han acordat notificar aquesta resolució tant a Torra com a la delegada del Govern a Catalunya, així com que es practiquin les anotacions oportunes en el Registre de Penats a fi que la inhabilitació imposada s’estengui a les Administracions públiques en general. El tribunal ha convocat totes les parts personades en el procés per al dilluns 5 d’octubre a fi de fixar la liquidació de la condemna. A part de la inhabilitació, el mandatari català també ha de pagar una multa de 30.000 euros. En el cas de no abonar-la, segons el TSJC, es procedirà a l’embargament de béns.

Els lletrats del Parlament consideren, no obstant, que Quim Torra deixa de ser president quan publiqui el seu cessament al Diari Oficial de la Generalitat (DOG) i al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE)