Casado veu Sánchez com a «còmplice» dels que «ataquen» el Rei

El líder del PP considera que és també un «covard» perquè fa «tres dies» que no defensa Felip VI

Afirma que la reforma del delicte de sedició és «una amnistia de facto» dels presos de l'1-O

zentauroepp55103287 casado200926131005

zentauroepp55103287 casado200926131005 / Miguel Barreto

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

El president del PP, Pablo Casado, ha denunciat aquest dilluns que Pedro Sánchez fa «tres dies» que no defensa el Rei dels «atacs» que Podem, el seu soci en el Govern, està llançant contra la monarquia. Segons la seva opinió, el cap de l’Executiu demostra amb aquest silenci que li atribueix «una absoluta complicitat amb els atacs, ja que no els desmenteix, i també una profunda covardia».

En una entrevista a Onda Cero, el líder dels conservadors es referia als missatges que van escriure a Twitter el vicepresident segon, Pablo Iglesias, i el ministre de Consum, Alberto Garzón, divendres passat, després de l’acte dels jutges a Barcelona al qual no va acudir Felip VI perquè el Govern l’hi va desaconsellar. Igleseias va demanar «neutralitat» al Rei arran d’una trucada que el Monarca va fer al president del Consell del Poder Judicial, Carlos Lesmes, comunicant-li que li hauria agradat acompanyar-lo en l’entrega de despatxos als nous jutges. 

Segons Casado, si volen acabar amb la monarquia, haurien de portar al Congrés una reforma de la Constitució, una cosa que no tiraria endavant, ha recordat, perquè el PP no la recolzaria. En comptes de fer això, ha continuat, Sánchez i els seus socis intenten «fer dreceres» que són «clarament il·legals i covardes», com «aquest espectacle contra el Rei». A més, en aquesta campanya també inclou Casado l’inici del tràmit per donar els indultsals presos de l’1-O, l’anunci de la reforma del delicte de sedició (que podria beneficiar els empresonats) i les converses de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, amb Bildu per intentar aconseguir els seus recolzaments per als Pressupostos Generals del 2021.  

«Una amnistia de facto»

Notícies relacionades

Preguntat sobre si no es creu Sánchez quan afirma que defensa la monarquia, Casado ha respost que no s’ho creu perquè el cap de l’Executiu, ha afirmat, «no ha deixat de mentir en cap moment». El dirigent popular ha recordat que en campanya electoral va afirmar que mai pactaria amb Podem i que faria una llei per tipificar el referèndum il·legal. «I el que està fent és una amnistia de facto modificant el delicte de sedició», ha afegit.  «A Felip VI ho votem els espanyols, a Garzón i a Iglesias, no», ha afirmat reforçant la legitimitat del Monarca davant els podemites. En tot cas, els ciutadans van aprovar la llei per a la reforma política el desembre de 1976 en un referèndum i allà es va incloure que el sistema seria una monarquia parlamentària. Els dirigents de la transició mai van convocar una consulta concreta sobre Joan Carles.   

Torra ha de convocar

El president dels populars creu que a Catalunya hi ha d’haver eleccions «al més aviat possible», perquè, «si no, és un frau de llei». A més, quan se li ha plantejat si el PP català presentarà un candidat si és necessari perquè es posi en marxa el rellotge i es puguin convocar, ha respost que espera que la «lògica parlamentària operi», donant a entendre que li hauria de tocar fer-ho a Ciutadans.