Se celebra avui a BCN

El CGPJ no convida la consellera de Justícia a l'entrega de despatxos a la nova promoció de jutges

L'acte no comptarà amb cap representant de la Generalitat

zentauroepp41472156 graf212  madrid  04 01 2018   la diputada de erc  ester cape180104110152

zentauroepp41472156 graf212 madrid 04 01 2018 la diputada de erc ester cape180104110152 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) no ha convidat la consellera de Justícia, Ester Capella, a l’entrega de despatxos a la nova promoció de jutges que tindrà lloc aquest divendres a Barcelona, han explicat a l’ACN fonts del Govern.

No hi haurà, per tant, cap representant de la Generalitat. Les mateixes fonts han constatat que si fos intencionat el fet de no haver convidat la Generalitat, que sempre ha participat en aquest acte, seria una manera de menysprear les institucions de Catalunya i tots els ciutadans que la representen. L’acte tindrà lloc per primera vegada a la seu de l’escola judicial. Estarà presidit pel president del Tribunal Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes.

Notícies relacionades

Sí que està prevista l’assistència del president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas; del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo; la fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado, i el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos.

El govern espanyol ha justificat l’absència del rei per motius de seguretat. Lesmes mostrarà el malestar del CGPJ i de la carrera judicial per aquest fet, ja que fa 20 anys que el monarca assisteix a aquest acte. Malgrat que inicialment estava confirmada la seva presència, la Casa Reial va comunicar que finalment no hi aniria.