El senador del PP imputat en Púnica renuncia al seu escó

Erguido, que vol declarar ja per «aclarir-ho tot» al més aviat possible, ha decidit deixar la seva acta voluntàriament

El jutge el cita a declarar el pròxim 23 d'octubre en relació amb la contractació de Waiter Music

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El senador del PP David Erguido ha renunciat al seu escó en el Senat després de conèixer-se que ha sigut citat el dia 23 d’octubre pel jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón, instructor de la macrocausa ‘Púnica’, segons han informat Europa Press fonts del partit, que han remarcat que ell mateix ha fet el pas de deixar la seva acta de forma voluntària.

El jutge de l’Audiència Nacional que instrueix aquest cas l’ha citat en qualitat d’investigat en el marc de la peça separada relativa a contractes de diferents ajuntaments madrilenys amb l’empresa Waiter Music, després d’oferir-li comparèixer voluntàriament com a imputat

La citació es produeix després que des del Partit Popular es confirmés la passada setmana que David Erguido acudiria voluntàriament a declarar «malgrat que no estar obligat a fer-ho» per ser aforat davant el Suprem.

Al conèixer-se aquesta citació del dia 23, fonts populars ja havien posat èmfasi que Erguido volia declarar voluntàriament, malgrat que sent aforat tenia la possibilitat d’iniciar un procediment de suplicatori davant les Corts Generals.

«El senador no es posarà l’escut de l’aforament. No vol un escarni per al partit», havien assegurat aquest dilluns fonts del partit, que havien afegit que Erguido està «desitjant aclarir-ho tot» davant l’Audiència Nacional al més aviat possible perquè «no té res a ocultar».

No obstant, poc després, el PP ha confirmat la renúncia al seu escó a la Cambra Alta. «David Erguido Cano, senador per la Comunitat Autònoma de Madrid, pel present escrit renuncia a la seva condició de senador amb efectes des del dia de la data», resa textualment en l’escrit que s’ha registrat aquest dilluns.

Promesa d’exemplaritat 

Tot i que els estatuts del PP no l’obliguen a deixar en aquest moment la seva acta de parlamentari –la regla general és quan s’obre judici oral–, Erguido ha decidit voluntàriament fer aquest pas i renunciar el seu escó en el Senat, segons les fonts consultades.

En les últimes dues setmanes, arran d’un altre cas que afecta el PP, l’anomenada operació Kitchen, relativa al presumpte espionatge a l’extresorer del partit Luis Bárcenas, Pablo Casado ha recordat les seves promeses d’«exemplaritat» i «tolerància zero» contra la corrupció amb què es va presentar fa dos anys al Congrés del partit.

«A mi Pedro Sánchez no m’ha de donar cap lliçó d’honorabilitat perquè té tres ministres dels ero al seu Govern i jo, no obstant, no tinc ni un sol investigat ni un sol imputat, no només en les llistes electorals, sinó tampoc a l’equip del PP», ha proclamat aquest dilluns en una entrevista a Telecinco.

Notícies relacionades

Erguido no va formar part de les llistes electorals sinó que va ser elegit senador per designació autonòmica. Manté una bona relació amb Pablo Casado des de fa molts anys, ja que tots dos van coincidir com a diputats autonòmics a Madrid quan Esperanza Aguirre era presidenta regional.

Així mateix, Erguido ha sigut regidor de l’ajuntament madrileny d’Algete (2007-2011) i després regidor a l’Ajuntament de Madrid (2011-2015). Actualment, en el Senat, era portaveu adjunt del Partit Popular, ocupava la Vicepresidència Segona de la Comissió d’Afers Exteriors i era vocal en tres comissions a la Cambra Alta.