REUNIÓ SOBIRANISTA

L'ANC demana una «cimera» per pactar la resposta a la inhabilitació de Torra

Paluzie adverteix de la «frustració acumulada» de l'independentisme

zentauroepp54968375 torra200917124131

zentauroepp54968375 torra200917124131

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha demanat aquest dissabte que es convoqui una reunió de partits independentistes –en la qual s’ofereix a exercir com a relator– per llimar les discrepàncies i acordar una resposta conjunta a una possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra.

Així ho ha acordat el secretariat nacional de l’ANC, segons ha explicat la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie.

Ha advertit de la «frustració acumulada» de l’independentisme, i ha remarcat que no volen repetir el que va succeir després de la sentència del cas del procés, quan hi va haver mobilització als carrers però cap resposta consensuada de les forces sobiranistes.

Així que, si bé l’ANC farà front a «agressions de l’Estat», com una possible inhabilitació de Torra, Paluzie ha avisat que aquesta vegada exigiran els partits «un pla consensuat».

«Al més alt nivell»

En aquest sentit, han acordat convocar els partits sobiranistes (JxCat, ERC i CUP) i les dues grans entitats independentistes (ANC i Òmnium) a una reunió al més «alt nivell», en el qual les parts puguin posar sobre la taula «les discrepàncies i sortir amb alguns punts en comú».

Notícies relacionades

Paluzie ha considerat que aquesta reunió hauria de tenir lloc la setmana que ve, com a molt tard dimecres, a un espai «neutral», així, ha oferit la seu de l’ANC i que aquesta mateixa organització pugui exercir de «relator» de possibles acords entre partits.

En aquesta reunió, encara sense data, que podria ser la primera d’una sèrie de trobades, Paluzie considera que s’haurien de tractar quatre assumptes: què ha de fer l’independentisme en el seu conjunt si inhabiliten Torra; en quines condicions se celebraran les pròximes eleccions i amb quins objectius; en quines condicions s’ha de reunir la taula de diàleg, «si és que s’ha de reunir», i, finalment, quin paper ha d’exercir el Consell per la República liderat per Carles Puigdemont, informa Efe.